Ana SayfaGündemİşsizlik Ödeneğinde Değişiklik! Torba Yasanın Ayrıntıları!

İşsizlik Ödeneğinde Değişiklik! Torba Yasanın Ayrıntıları!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından, halk arasında “torba yasa” olarak bilinen tasarı kabul edildi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu, Bazı Vergi Kanunları ile Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’nı kabul etti.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, 2 hafta kadar önce torba yasanın sunumunu yapmış ve değişiklikler ile ilgili detaylar hakkında bilgilendirmelerde bulunmuştu. Torba yasa ile birçok düzenleme ve değişiklik hayata geçirilmiş olacak.

İşsizlik Ödeneklerinin Tarihi Değişti

Torba yasa kapsamında İşsizlik Kanunu’nda yapılan değişiklik ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’nın yetkilerine işsizlik ödeneği talebinde bulunan kişilerin takibinin yapılarak sonraki ayın bitimine kadar neticelendirilmesi ve her ayın 5. gününde ödeme yapılmasının sağlanması eklendi. İşsizlik ödemelerinin tarihi değiştirildi. Bundan böyle bu ödemeler her ayın 5’inde yapılacak.

Kamuya Ait Bazı Taşınmazlar Satılacak

Hazine’nin idaresinde olan kamu taşınmazlarının satılması ile ilgili değişiklik de torba yasa kapsamında yer alıyor. Değişikliğe göre, savunma, istihbarat, güvenlik ve adalet ile ilgili taşınmazlar dahil olmamak üzere, Kamu İktisadi Teşekkülleri (KİT) ve bağlı ortaklıkları tarafından kullanılan, toplam sermayesinin yarısından fazlasına kamunun sahip olduğu ve firmalar tarafından kullanılan ancak 10 yılını doldurmuş olan taşınmazların satışı gerçekleştirilecek. Satışa çıkartılan araziler tarım amacıyla kullanılıyor ise kullanım hakkına sahip olanlar satın alma hakkına sahip olacaklar. Kamuya ait tarımsal araziler satın alındıktan sonra tarım haricinde bir amaçla kullanılamayacak.

Şans Oyunlarından Alınan Vergi Artırıldı

Türkiye’de oynanan yasal şans oyunlarından alınan yüzde 10 oranındaki veraset ve intikal vergisi artırılarak yüzde 20 oranına yükseltildi. Şans oyunları oynatma hakkında bayilik almak isteyen kişilerin bayilik ile işlemlerinin ana bayiler tarafından sürdürülmesine karar verildi.

Gayrimenkul sahiplerinin sermayeden elde ettikleri gelirlerden alınan götürü gider rakamları değiştirildi. Halen yüzde 25 olan götürü gide oranı yüzde 15’e indirildi.

Ek Asgari Ücret Ödenecek

Bu yılın eylül, ekim, kasım ve aralık aylarında hak ettikleri rakam olan 1.404 liradan daha az ücret alan çocuksuz ve bekar asgari ücretli çalışanlara tasarıda bulunan ek madde gereğince eksik kalan kısım kadar ilave asgari ücret ödenecek.

Motorlu Taşıtlar Vergisi Oranları Belirlendi

MTV olarak bilinen Motorlu Taşıtlar Vergisi tahsilatları kapsamında 1.300 cc ve daha az motor hacmi olan araçlardan yüzde 15 oranında vergi alınacak. Motor hacmi 1.300 cc’den daha fazla olan araçlardan alınacak vergi oranı da yüzde 25 olacak. Torba yasada yer alan bir başka madde ise yeni satın alınan, ithal edilen araçların ilk işlemleri sırasında hesaplanan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ve Katma Değer Vergisi (KDV) değerleri aracın değeri olarak kabul edilecek. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.