Ana SayfaEkonomiZiraat Bankası UTBANK’ın Tamamını Satın Alıyor!

Ziraat Bankası UTBANK’ın Tamamını Satın Alıyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ziraat Bankası, Özbek bankası UTBANK’ın hisselerinin tamamını satın alarak bu ülkedeki yatırımlarını büyütüyor.

Ortağı Olduğu Bankanın Tamamı Ziraat Bankası’nın Olacak

Ziraat Bankası’nın, Özbekistan’ın ilk yabancı sermayeli bankası olarak bilinen UTBANK’taki ortaklığı bulunuyor. Banka, Özbek bankasının hisselerinin tamamını satın alarak Özbekistan’daki yatırımlarını büyütmeyi amaçlıyor.

Ziraat Bankası Kurumsal Mimari Grup Başkanı İlker Met, bu satın alma girişimi ile ilgili bir açıklama yaptı. İlker Met, yaptığı açıklamada Ziraat Bankası’nın Özbekistan’da gerçekleştirdiği faaliyetler ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

2018 Yılına ZiraatBank – Özbekistan Olarak Gireceğiz

İlker Met, UTBANK’ın Özbekistan’ın bağımsızlığını kazandığı ilk günden beri hizmet verdiğini, 1 numaralı bankacılık lisansıyla kurulduğunu, Özbekistan’ın ilk yabancı sermayeli bankası olduğunu, Ziraat Bankası Finans Grubu’nun UTBANK’ın hisselerinin yüzde 50’sinin sahibi olduğunu, geriye kalan diğer yarısının da Özbekistan’da tarım bankacılığı faaliyetleri yürüten Agrobank’ta olduğunu söyledi.

UTBANK’ın kuruluş tarihinden bugüne kadar Türkiye ve Özbekistan arasında gerçekleşen dış ticaret faaliyetlerine ve üretimin gelişmesine katkı sağladığını belirten İlker Met, Agrobank’ın sahip olduğu diğer yüzde 50 oranındaki hisselerin Ziraat Bankası tarafından satın alınmasının bankanın yüzde 100 Türk sermayesiyle yönetilmesini sağlayacağını, satın alma ile ilgili yürütülen görüşmelerde mutabakata varıldığını, bundan sonraki aşamada UTBANK hisselerinin Ziraat Bankası’na devrinin yapılacağını, bu sürecin hızlı bir şekilde sonlanması için çalıştıklarını, 2018 yılına ZiraatBank – Özbekistan olarak girmeyi planladıklarını bildirdi.

İki Ülke Arasındaki Ticarete Katkı Sağlayacağız

Met, Özbekistan’ın Şangay İşbirliği Örgütü’ne üyeliğinin bulunmasının; Bağımsız Devletler Topluluğu üyesi ülkeler ile yapılacak ticarette kolaylıklar sağlayacağının, ülkede üretim yapmak isteyen girişimcilere teşvikler verilmesinin önemli olduğunu, şu anda yaklaşık olarak 1 milyar dolar doğrudan Türk yatırımının Özbekistan’da bulunduğunu, Ziraat Bankası’nın bu ülkede var olmasının iki ülke arasındaki ticarete de katkı sağlayacağını da sözlerine ekledi. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.