Ana SayfaKariyerBankacılık Sektöründe İkna Kabiliyetinin Önemi Nedir? Nasıl Geliştirilir?

Bankacılık Sektöründe İkna Kabiliyetinin Önemi Nedir? Nasıl Geliştirilir?

Bankacılık sektöründe kariyer hedefleyenler için ikna kabiliyeti son derece önemli olurken, bu yeteneğin gelişimi için dikkat edilmesi gereken çeşitli ayrıntılar bulunmaktadır. Bu ayrıntılara içeriğimizden erişebilirsiniz.

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Günümüzde bankacılık mesleği, özellikle 18 ila 25 yaş aralığındaki gençlerin sahip olmak için hayal kurdukları meslek statüsünde yer alıyor. Bankalar tarafından yayınlanan banka iş ilanlarında belirtilen kriterler ise bazen kafa karıştırıcı olabiliyor. Bunlardan biri de bankacılık sektöründe ikna kabiliyeti olarak karşımıza çıkıyor.

Ekonominin mihenk taşı olan ve sürdürülebilirliği sağlayan hem birikim hem yatırım hem de borçlanma adına birçok araç sunan bankalar, oldukça çeşitli pozisyonlar için personel alımı gerçekleştiriyor. Bankalar tarafından yayınlanan banka personeli alımı ilanlarında ise insan ilişkilerinden, analitik düşünmeye kadar birçok bireysel sahip olunabilecek yetenek yer alıyor.

Bankacılık Sektöründe İkna Kabiliyeti Ne Kadar Önemli?

Bankacılık Sektöründe İkna Kabiliyeti Ne Kadar Önemli?
Bankacılık Sektöründe İkna Kabiliyeti Ne Kadar Önemli?

Bankacılık sektörünün iş başvurusu aşamasında en çok önemsediği kriterler arasında güçlü bir ikna kabiliyetine sahip olmak geliyor. Bu kriter, konuşma ve sunum yapma esnasında karşınızda bulunan müşteri üzerinde yarattığınız olumlu algıyı temeline alarak belirlenen bir kriter olarak yorumlanabilir. Aynı zamanda hedefe yönelik olma ve müşteri odaklı çalışma kriterleri de ikna kabiliyetini geliştiren kriterler arasında yer alıyor.

Bankanın size satmanız/pazarlamanız için verdiği ürün ya da hizmeti, müşteriyi temeline alacak bir konuşma ve sunum ile birlikte taçlandırarak ortaya koymanız, sizin hem hedefe yönelik çalışmanıza hem müşteri odaklı olmanıza hem de müşterinizi ikna edeceğiniz için kabiliyet yeteneğinizi yükseltmenize olanak sağlayacaktır.

Bankalar tarafından talep edilen yetenekler arasında aynı zamanda insan ilişkilerinde başarı göstermesi ve iletişim becerileri yüksek olması da yer alıyor. Bu yetenekler ise halk arasındaki tabirle “leb demeden leblebiyi anlama” olarak da yorumlanabilir. Örneğin, müşteriniz sizden bir mevduat hesabı açmanızı ve bu konuda bilgilendirme yapmanızı istedikten sonra, hesaptan ne zaman para çekeceğini soruyorsa, müşterinizin acil nakit ihtiyaçları olabileceğini, bu durumda hesabını tamamen kapatabileceğini öngörerek müşterinize bir adet de ek hesap sunumu gerçekleştirebilirsiniz. Bu, hem müşterinizin ihtiyacını karşılayabilecek bir ürün olmakla birlikte, hem de kurumunuzun faydasına olan bir pazarlama olacaktır.​

İkna Kabiliyeti Nasıl Geliştirilir?

Nasıl Geliştirilir?
Nasıl Geliştirilir?

Banka kariyer hedefleriniz konusunda emin adımlarla yürüyebilmek için açık gözlü, özgüvenli kararlı ve sonuç odaklı olmak son derece önemlidir. Banka personellerinin müşterisi üzerinde ikna kabiliyetini kullanmadan herhangi bir satış gerçekleştirmesi ya da hizmetten faydalanmasını sağlayabilmesi mümkün değildir. Dolayısıyla bankacılık sektöründe son derece önemli bir yere sahip olan ikna kabiliyetini geliştirebilmek için dikkat edilmesi gereken bazı detaylar bulunmaktadır.

İkna, bireyin kendi düşünce ya da isteğini muhatabına kabul ettirmesi olarak ifade edilir. Bu alanda yapılan bir araştırmaya göre, ikna kabiliyeti yüksek olan kişilerin sahip oldukları en önemli özellik, karşısındaki kişiyi iyi analiz ettiği, iyi tanıdığı ve empati yapabildiğidir. Banka personellerinin ikna etme yeteneğini geliştirebilmesi için önerebileceğimiz yöntemlerse aşağıdadır.

Yüz Yüze İletişim Kurmayı Tercih Edin

Oldukça eski yıllardan bu yana etkili bir iletişim yöntemi olarak kullanılan yüz yüze iletişim, ikna konusunda son derece önemli bir yöntemdir. Her ne kadar gelişen teknoloji sayesinde zaman zaman farklı yöntemlerle iletişim kurmak tercih edilse de tecrübelere göre yüz yüze iletişimle ikna edebilmek, sağlıklı ve etkili bir iletişim kurabilmek daha kolaydır.

Zamanı İyi Kullanın

Bu süreçte yalnızca kendi zamanınızı değil, müşterinizin de zamanından harcadığınızı, dolayısıyla zamanı iyi ve etkili bir şekilde kullanmanın tamamen sizin elinizde olduğunu unutmamanız gerekir. Kısa yoldan sonuca ulaşmaya çalışmak, tek yönlü iletişimden ziyade karşılıklı iletişim kurmayı denemek faydalı olacaktır.

Açık ve Net Olun

İkna kabiliyeti konusunda fayda sağlayacak yöntemlerden bir diğeri de açık, anlaşılır ve net olmaktır. Kimse iletişim esnasında uzun konuşmalar dinlemeyi ya da lafın dolandırılmasını istemez. Muhatabınızın anlamasını beklemek yerine cümlelerinizin daha anlaşılır olmasını sağlayabilir, amacınızı sıkmadan anlatabilirsiniz.

Samimi ve Bir O Kadar Ölçülü Olun

Ölçülü olan samimiyet her zaman için fayda sağlar. Fazla samimiyet yanlış anlaşılmaya mahal verebilir. Bu samimiyeti, karşısında karşınızdaki kişinin size verdiği tepkilere ve cevaplara göre belirleyebilirsiniz. Karşınızdaki insan ciddi bir tavır sergilediğinde gereğinden fazla samimi olmanız işinizi negatif yönde etkileyebilir.

Dış Görünüşünüze ve Beden Dilinize Özen Gösterin

Yapılan araştırmalara göre iletişimin %55’i beden diliyle gerçekleştirilmektedir. Beden dili duygu ve düşüncelerin bir yansıması olurken, ikna kabiliyetini geliştirmek için ayrıca dış görünüşünüze, kişisel bakımınıza ve beden dilinize de özen göstermeniz önemlidir. Bu gibi faktörlere özen göstermediğinizde ve özensiz bir duruşa sahip olduğunuzda, karşınızdaki kişiyi ikna etme ihtimaliniz azalacaktır.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.