Ana SayfaGündemYerli Otomobil Üretemiyoruz Ama AB Arabayı Bizden Alıyor!

Yerli Otomobil Üretemiyoruz Ama AB Arabayı Bizden Alıyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye’de yerli otomobil üretimi yıllardır büyük bir handikap halinde süregelmeye devam ediyor. Her ne kadar bu konuda yavaş adım atıyor olsak da artık otomobil üretiminde sahip olunan güç ile AB’nin en fazla otomobil ihraç ettiği ülke ünvanına kavuştuk.

Otomotiv sektöründe dünya devleri arasında yer alan Japonya, Güney Kore ve ABD, Türkiye’nin gölgesinde kaldı. Avrupa Birliği ülkelerine otomobil ihracatı gerçekleştiren ülkeler arasında birinci sıraya yerleşmeyi başaran Türkiye, yıl sonuna kadar 10 milyar Dolar’lık bir ihracat rakamına da tedarik sanayisinde ulaşmayı hedefliyor.

2017 yılı sonu için 27 milyar Dolar’ın üzerinde bir ihracat hedefinin başarı ile tamamlanacağının ön görüldüğünü ifade eden Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Alper Kanca, Türk otomotiv sektörünün her geçen gün rekorlarının üzerine yeni rekor koyduğunu, büyüme ve hacim genişletme konusunda istikrarını artış yönünde koruduğunu ifade etti.

Avrupa Birliği’ne üye olan ülkeler tarafından yapılan ihracatın, bir önceki yıl 45,8 milyar Euro değerine ulaştığı ve tam 3,4 milyon adet motorlu taşıt ithalatı gerçekleştiğini hatırlatan Kanca, bu rakamlar ile birlikte otomotiv sektörünün lider ülkeleri arasında gösterilen Güney Kore’nin, Japonya’nın ve ABD’nin geride bırakılarak ilk sıraya ulaşıldığının bilgisini paylaştı.

Avrupa Birliği ülkelerinin toplam satın aldığı otomobil sayısının 6,3 milyon adet olduğunu ifade eden Kanca, Türkiye’nin satış gösterdiği adet sayısını ne denli öneme sahip olduğunu bu rakamlara bakarak daha net bir şekilde anlaşılabilecğeini ifade etti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.