Ana SayfaGündemYapı Kredi Bank Moskova 57 Milyon Dolara Satılıyor!

Yapı Kredi Bank Moskova 57 Milyon Dolara Satılıyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Yapı Kredi Bankası, Rusya’daki yatırımı olan Yapı Kredi Bank Moscow’u satmaya karar verdi.

Bankacılık sektöründe uzun zamandır gizlice yürütülen Yapı Kredi Bank Moscow’un satışı, dün gece kısa adı KAP olan Kamuyu Aydınlatma Platformu’na bildirildi.

Banka 57.12 Milyon Dolara Satılıyor

Rusya’da faaliyette olan ve Türk iş dünyası için önemli bankalardan biri olan Yapı Kredi Bank Moscow’un, Rus bankalarından Expobank LLC’ye satışı için anlaşmaya varılarak Kamuyu Aydınlatma Platformu’na bildirildi. Altı ay gibi bir süredir devam eden görüşmelerden sonra Yapı Kredi Bank Moscow’un satışı için 3.3 milyar ruble yani yaklaşık olarak 57.12 milyon dolara anlaşıldı.

Rus Expobank Satın Aldı

Rusya’nın sahip olduğu aktifler olarak bakıldığında ülkenin 82. büyük bankası olduğu bilinen ve yedi yabancı bankayı satın alan Expobank’ın sahibi İgor Kim’in uzun zamandır satın almak için uğraştığı Yapı Kredi Bank Moskovayı satın aldıktan Türkiye’yi uluslararası bankacılık ağına dahil etmeyi amaçladığı ve Türk iş dünyasının temsilcileri ile aktif olarak çalışmak istediklerini belirtti.

Yapı Kredi Bank Moskova’nın satılması ile birlikte Rusya bankacılık sektöründen geçtiğimiz 1 yıl içinde çekilen ikinci Türk Bankası oldu. 2016 yılında da Garanti Bankası Moskova’nın satışı gerçekleşmişti.

Satış Bu Yıl Sonuna Kadar Sonlanacak

Satışı için anlaşmaya varılan Yapı Kredi Bank Moscow’dan, Rusya Merkez Bankası tarafından denetlenerek yayınlanan bankacılık sektörü dergisince 2016 yılının en iyi yönetilen bankası olarak övgüyle söz edilmişti. Bankanın satın alınması ile ilgili 3 ciddi teklif alındığı, bu tekliflerin ardından 6 ay süren görüşmelerin neticesinde Expobank ile satış konusunda anlaşmaya varıldığı bildirildi. Merkez Bankası’nın anlaşmayı onaylamasından sonra 2017 yılının sonuna kadar bankanın devir işlemlerinin sona erdirilmesi bekleniyor. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.