Ana SayfaEkonomiTürk Lirası'nı Güçsüz Göstermek Amacıyla Sahte Haberler Yapılıyor!

Türk Lirası’nı Güçsüz Göstermek Amacıyla Sahte Haberler Yapılıyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, son dönemlerde sık sık Türk Bankaları ile ilgili sahte haberlerin kamuoyuna yansıdığını, bu haberlerin tamamı ile asılsız olduğunu açıkladı.

Bir televizyon programında katıldığı programda açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, son günlerde yayınlanan sahte haberlerin sektörlere direk etki yaratmayı hedeflediğini, özelikle bankalar ile ortaya atılan sahte haberler ile Türk Lirası’nın güçsüz gösterilmesinin, bu durumda da faiz artışına yönelimin hedeflendiğini kaydett.

Önce ABD’den Türk Bankalarına Ceza Haberi Çıktı

Geçtiğimiz günlerde ilk olarak Amerika Birleşik Devletleri’nin, Türk Bankaları‘na yüklü bir ceza keseceği haberlerinin ortada dolaştığını kaydeden Ertem, dün itibariyle de Alman bankalarıın Türk şirketlerine karşı kredi vermeyi azaltacağı kararı olduğu yönünde yalan haberlerin ortaya çıktığını belirtti.

Yayınlanan bu sahte haberlerin 15 Temmuz’un devamı özelliği taşıdığını kaydeden Ertem, bu tarzda düzenlenen hareketler karşısında Türkiye’nin oldukça önemli önlemlerinin bulunduğunu, bu yüzden bu tarz spekülasyonların Türkiye ekonomisi üzerinde bir etki yaratmadığını kaydetti.

Bu Tarz Haberlerin Ana Hedefi Türk Lirası’nı Güçsüz Göstermek!

Yayınlanan bu tarz sahte haberlerin, haberi yayınlayan kurumların itibarlarında önemli lekeler ortaya çıkarttığını ifade eden Ertem, Türk Lirası’nın güçsüz gösterilmesinin hedeflendiğini, faiz artışı yaşanması için bir zorlama ortamı oluşturulduğunu, tüm bunlara karşın T.C. Merkez Bankası’nın sahip olduğu sıkı duruşun net bir şekilde devam etmesi gerektiğini, artık piyasaların Merkez Bankası’nın hareketlerini net bir şekilde görebildğini, bunu önemli bir kazanım olduğunu kaydetti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.