Ana SayfaGündemAvrupa’da Faizler Değişmedi! AB Varlık Alımları Düşürüldü!

Avrupa’da Faizler Değişmedi! AB Varlık Alımları Düşürüldü!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Avrupa Merkez Başkanı Mario Draghi, AB üyesi ülkeler arasında uygulamada olan AB varlık alımları programının ne zaman sonlanacağı ile ilgili soruları cevapladı. Drahgi, henüz konu hakkında henüz fikir birliğine varılmadığını söyledi.

ECB Faiz Oranlarında Değişiklik Yapmadı

Kısa adı ECB olan Avrupa Merkez Bankası tarafından dün düzenlenen toplantıda faizlerde değişiklik yapılmaması yönünde karar aldı. Piyasaların beklentisini haksız çıkartmayan ECB, politika faiz oranını yüzde 0.00, mevduat faiz oranını yüzde 0.40, marjinal faiz oranını da yüzde 0.25 şeklinde koruyarak sabitledi.

Avrupa Birliği’ne üye ülkeler arasında devam eden ve 60 milyar euro civarında olan varlık alım programı 2018 yılının ocak ayından itibaren 30 milyar euroya düşürüldü. 30 milyar euroluk alımlar 2018 yılının eylül ayına kadar devam edecek, bu dönemde gerekli görüldüğü halde süre uzatılacak.

Enflasyon Düşene Kadar Varlık Alımları Sürecek

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Drahgi, ECB toplantısından sonra bir basın toplantısı düzenleyerek açıklama yaptı. Draghi toplantı sırasında gazetecilerin varlık alımları ile ilgili sorusu üzerine alımların gerekli görüldüğü takdirde enflasyon oranları ECB tarafından hedeflenen görünüme ulaşana kadar süreceğini, enflasyon oranlarının hedeflenen rakamlara gelebilmesi için önemli ölçüde parasal genişlemeye ihtiyaç olduğunu, varlık alım miktarlarının değiştirilerek yapılan yeni ayarlamaların TÜFE hedefine doğru yaklaşıldığını ve güvenin gittikçe arttığının göstergesi olduğunu söyledi.

Üyeler Arasında Fikir Anlaşmazlığın Yaşandı

Enflasyonun geçici olarak düşeceğini de söyleyen ECB Başkanı Mario Draghi, varlık alımları ile ilgili kararın oy birliği ile alınmadığını, Avrupa Merkez Bankası Yönetim Konseyi’nde sağlanan büyük çoğunluğun bu kararı aldığını, Avrupa Birliği üyeleri arasındaki farklı düşüncelerin alım programlarının sona erme tarihi ile ilgili ortaya çıktığını,  ancak büyük çoğunluk tarafından alım programlarının süresinin ucunun açık tutulması gerektiği yönünde fikir bildirmesi ile bu kararın verildiğini de açıkladı. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.