Ana SayfaGündemTürk Eximbank Özbekistan için Harekete Geçiyor!

Türk Eximbank Özbekistan için Harekete Geçiyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye – Özbekistan heyetleri son 1.5 ayda 3. kez bir araya gelerek 21 anlaşmaya imza attı. Ekonomi Bakanı, Türk Eximbank’ın ülkeye destek vereceğini açıkladı.

Türkiye – Özbekistan Arasında 21 Anlaşma İmzalandı

Geçtiğimiz 1.5 ay içinde Türkiye heyeti ile Özbekistan heyeti 3 kez bir araya geldi. Dün yapılan görüşmelerde 21 anlaşmaya imza atıldı. İki ülke arasında gerçekleşecek olan işbirliği ve yatırımların masaya yatırıldığı görüşmelerde yeni planların temeli atıldı. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türk iş dünyasına Özbekistan’ı yeniden inşa etme çağrısı yaptı.

Türkiye ile Özbekistan heyetleri çeşitli iş forumlarında bir araya gelerek iki ülke arasında yapılacak ticari işbirlikleri ve yeni yatırımlar ile ilgili planlar yapmaya ve yeni adımlar atmaya devam ediyorlar. DEİK olarak bilinen Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nun düzenlediği Türkiye – Özbekistan İş Forumu’nda bir konuşma yapan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Özbekistan’ı yeniden inşa edelim” çağrısı yaptı.

Cumhurbaşkanı Talimat Verdi 

DEİK’in açılış konuşmasını yapan Nihat Zeybekci, iki ülkenin de aradaki ilişkileri önemsendiğini, üzerine titrediğini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye – Özbekistan ilişkilerinin üst seviyeye çıkartılması ile ilgili kendilerine talimat verdiğini, dolayısıyla bu ilişkileri önemsemenin kendilerine bir emanet olduğunu, Başbakan Binali Yıldırım’ın da bizzat takipte olduğunu söyledi.

Türk Eximbank Harekete Geçiriyoruz

İki ülke arasındaki ticaretin geliştirilmesi ve Türkiye’den Özbekistan’a yapılan yatırımların artırılması amacıyla çalışmaların hızla sürdüğünü söyleyen Zeybekci, Ankara’da 21 ayrı anlaşmaya imza atıldığını, tercihli ticaret anlaşması görüşmelerinin de sürdüğünü, yüzde 50 hisselerine sahip olduğu Özbek bankasının tamamını satın alan Ziraat Bankası’nın Özbekistan’da bütün bankacılık faaliyetlerini gerçekleştirebilecek hale geldiğini, Türk Eximbank’ın da Özbekistan’da harekete geçeceğini, bu konuda da bir anlaşma imzalandığını, Eximbank’ın Türkiye ve Özbekistan arasındaki ticari faaliyetler açısından büyük rolünün olacağını da açıkladı. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.