Ana SayfaGündem2017 Tarım Yılı Oldu! Bankalardan Tarım Sektörüne 82 Milyar TL Kredi!

2017 Tarım Yılı Oldu! Bankalardan Tarım Sektörüne 82 Milyar TL Kredi!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bu içerikte neler var?

2017 yılı içerisinde gerek hükümet tarafından yapılan destekler, gerekse bankaların tarım sektörüne tanıdığı ayrıcalıklar gibi gelişmeler neticesinde tarım sektörüne verilen kredi miktarı da yüzde 21,7’lik bir artış oldu.

Tarım sektörü, her yıl kendini yenilemeye ve büyütmeye devam ediyor. Hükümetin tarım sektörünü ayakta tutabilmek adına gerçekleştirdiği teşviklere ek olarak, bankacılık sektörü de elini taşın altına koyarak sektöre önemli destekler sundu. 2017 yılının Ağustos ayı sonu verilerine bakıldığında tarım sektörüne bankalar tarafından sunulan destekler sayesinde yüzde 21,7 oranında kredi artışı yaşanarak, 82 milyar Türk Lirası’nın üzerinde tarım kredisi kullandırıldı.

Son 7 Yılda 4 Kat Artış!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından açıklanan verilere göz atıldığında, 2010 yılında tarım sektörüne verilen kredi tutarının yıl toplamı, 22,5 milyar Türk Lirası’na tekabül ederken, 2016 yılının genelinde bu rakam 72 milyar Türk Lirası’na çıkmıştı. Bu yıl, Ağustos ayında ise geçen yılın geneline göre daha yüksek bir noktaya ulaşılarak, tarım sektörüne tanınan kredi miktarında önemli bir aşama daha kaydedilmiş oldu.

Konu ile alakalı açıklamada bulunan Denizbank Tarım Bankacılığı Grubu Genel Müdür Yardımcısı Burak Koçak, 1 milyondan fazla çiftçi müşteriye sahip olduklarını, tarım sektöründeki Pazar payının yüzde 12’lik kısmını ellerinde bulundurduklarını ve 11 milyar Türk Lirası’ndan fazla tarım kredisi kullandırdıklarını ifade etti.

Sahip oldukları bu payın, özel bankalar arasındaki oranının yüzde 41 olduğunu ve lider konumda olduklarını ifade eden Koçak, Türkiye genelinde 325 adet tarım şubesi bulundurduklarını, 700 kişilik, büyük bir bölümünün Ziraat Mühendislerinden oluşan saha kadrosuna sahip olduklarını, çiftçinin halinden anlayarak, çiftçileri sahada ziyaret edip, çözümler sunduklarını kaydetti. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.