Ana SayfaGündemYapı Kredi Bankası’nın Toplam Aktifleri 294 Milyar Liraya Ulaştı!

Yapı Kredi Bankası’nın Toplam Aktifleri 294 Milyar Liraya Ulaştı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Yapı Kredi Bankası 2017 yılının ilk 9 ayına dair bilanço rakamlarını açıkladı. Bankanın aktiflerinin toplamı 294 milyar Türk Lirası’na yükselirken, net karı da 2 milyar 735 milyon Türk Lirası oldu.

1 Yılda Yüzde 27 Net Kar Artışı

Yapı Kredi Bankası tarafından açıklanan bilanço rakamlarına göre, bankanın konsolide bazlı kredilerinin toplamı 2017 yılının ilk 9 aylık döneminde 267.2 milyar Türk Lirası oldu. Yapı Kredi’nin net karı ise 2016 yılının ilk 9 aylık dönemine göre tek seferlik gelirler hariç olmak üzere yüzde 27 oranında artış sağlayarak 2 milyar 735 milyon Türk Lirası’na ulaştı.

Yeterlilik Rasyosunda Yüzde 14.9 Artış

Yapı Kredi Bankası’nın yaptığı açıklamada 2017’nin ilk 9 ayında tek seferlik gelirler hariç Yapı Kredi’nin net karının geçen yılın ilk 9 ayına göre yüzde 27 oranında arttığı, 2 milyar 735 milyon Türk Lirası’na ulaştığı, konsolide bazlı kredilerin toplamının 267.2 milyar Türk Lirası olduğu, bankanın sermaye yeterlilik rasyosunun da yüzde 14.9 oranında artış gösterdiği bildirildi.

Yapı Kredi Bankası’nın CEO’sundan Açıklama

Yapılan açıklamada Yapı Kredi Bankası’nın CEO’su Faik Açıkalın’ın sözlerine de yer verildi. Açıkalın, Türkiye’de Merkez Bankası tarafından enflasyona odaklı olarak uygulanan sıkı para politikasının 2017 yılının üçüncü çeyreğinde de sürdürüldüğünü, KGF olarak bilinen Kredi Garanti Fonu başta olmak üzere hükümetin aldı ekonomik önlemler ve özel tüketimde artış görülmesinin etkisiyle ülkedeki Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) oranlarının yüzde 5.1 artmasına sebep olduğu, ekonomik anlamdaki güçlü büyüme performansının bankacılık sektörünün kredi hacminin de büyümesine sebep olduğu, Yapı Kredi Bankası’nın kredilerde uyguladığı dengeli büyüme stratejisini bu dönemde de sürdürerek aktiflerinin toplamını 294 milyar Türk Lirası’na yükselttiği, net karının da 2 milyar 735 milyon Türk Lirası’na ulaştığı bilgilerine yer verildi. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.