Ana SayfaGündemYeni Sınav TYT, YGS’ye Benzemeyecek!

Yeni Sınav TYT, YGS’ye Benzemeyecek!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bu içerikte neler var?

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) yaptığı açıklamalar ile birlikte üniversiteye giriş aşamasında uygulanacak olan yeni sınav sisteminin nasıl olacağını netleştirmeye başladı.

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın verdği talimat doğrultusunda üniversiteye giriş sisteminde önemli değişiklikler yaptı. İki aşamalı olarak yapılan ve 3 aylık sürece yayılmış olan YGS ve LYS, artık 2 gün içerisinde tamamlanacak.

ÖSYM Örnek Soru Yayınlayacak!

Hem öğrencilerin, hem de öğretmenlerin büyük bir merak ile beklediği açıklamalar YÖK tarafından yapılmaya başlandı. TYT’nin YGS’ye benzeyeceği yönündeki yanılgılar hakkında açıklamada bulunan YÖK, TYT’nin YGS’ye benzemeyeceğini, sadece Türkçe ve Matematik sorularından oluşacağını, bu sorular hakkında da ÖSYM tarafından yakın tarihte örnek soru yayımının yapılacağını belirtti.

TYT’nin ezbere dayalı sistemin ortadan kaldırılarak, muhakeme yeteneğine ve bilgiyi kullanma yeteneğine dayalı bir sınav sistemi olacağını ifade eden YÖK yetkilileri, yeni sınav sistemi ile birlikte sadece sahip olunan bilginin değil, sahip olunması gereken yeteneklerin de ön planda tutulacağını belirtti.

YÖK tarafından yapılan açıklamada TYT’nin Türkçe testi bölümünde adayların sözel alanda sahip oldukları yeterlilikleri ve diğer sosyal bilimler dersleri ile alakalı olacak şekilde ilişkilendirme, anlama, yorumlama, kelime haznesi gibi detayların ölçüleceğini, Matematik testi bölümünde ise diğer fen bilimleri dersleri ile alaka kurularak temel matematik bilgisi, soyut işlem yapma, matematik ve bilim kavramlarına hakim olma gibi yeteneklerin ölçüleceği belirtildi.

YÖK’ün açıklamasında Türkiye’de uygulanan sınav sisteminde artık ezberci anlayışın ve bilgiye dayalı sistemin yıkılarak, yerine öğrencilerin sahip oldukları anlama, kavrama ve farklı alanlarda uygulama yeteneklerinin ön plana çıkartılmasının amaçlandığı da ifade edildi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.