Ana SayfaGündemSavunma Sanayi İhracatı Hedefi 2 Milyar Dolar!

Savunma Sanayi İhracatı Hedefi 2 Milyar Dolar!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş. (TUSAŞ) Genel Müdürü Temel Kotil, yaptığı açıklamada, savunma sanayisi alanında gerçekleştirilen ihracatı 2 milyar Dolar’a çıkartmayı hedeflediklerini açıkladı.

TUSAŞ Genel Müdürü Kotil, gerçekleştirdiği açıklamada Türkiye’nin savunma alanında en çok ihracat yapan firma olduklarını, ihracatı daha da yükseltmeyi hedeflediklerini, mevcut ihracatın yarım milyar dolar düzeyinde olduğunu, bu rakamın 2 milyar Dolar’a çıkmasını hedeflediklerini kaydetti.

İhracat konusunda birçok farklı alanda çalıştıklarını ifade eden TUSAŞ Genel Müdürü Kotil, şirketin savunma konusunda ihracat yapan firmalar arasında Türkiye içerisinde birinci sırada olduğunu kaydetti. Hedeflerin 2 milyar Dolar’a çıkmak olduğunu kaydeden Kotil, gerçekleştirilen mevcut ihracat rakamının yarım milyar dolar düzeyinde olduğunu kaydetti.

TUSAŞ’ın Necmettin Erbakan tarafından kurulduğunu hatırlatan Kotil, 1983 yılında çıkan kanun ile kurulduğunu, Kıbrıs Barış Hareketi esnasında Amerika Birleşik Devletleri tarafından Türkiye’ye uygulanan ambargo neticesinde, Türkiye’nin kendi uçağını yapması, kendi savunma sanayisini geliştirmesi amacı ile kurulduğunu kaydetti. Kotil, Tusaş’ın 1974 yılındandan 1986 yılına kadar gerçekleştirdiği çalışmalar ile F-16 uçağı imalatına başladığını, bu üretim ile başlayan yükselmenin de günümüzde yerli uçak imalatı ile davam ettiğini kaydetti.

İnsansız Hava Aracı (İHA), atak helikopter, Hürkuş gibi birçok hava aracı üretimi gerçekleştirdiklerini ifade eden TUSAŞ Genel Müdürü Kotil, gerçekleştirdikleri çalışmalar ile birlikte yeni ürünler çıkartmayı hedeflediklerini, milli muharip için çalışmalarına devam ettiklerini, hedeflerinin yılda 2 milyar Dolar düzeyinde ihracat rakamına ulaşmak olduğunu kaydetti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.