Ana SayfaKariyerİş Görüşmesi Sonrasında Ne Yapmak Gerekir?

İş Görüşmesi Sonrasında Ne Yapmak Gerekir?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bir iş görüşmesi gerçekleştirdiniz. Görüşme sizin için keyifli geçti. Olumlu hissediyorsunuz. Peki şimdi ne yapacaksınız?

Günümüzde liseden, üniversiteye kadar tüm eğitim kurumlarından mezun olan kişiler, iş başvurusu aşamasında en çok mülakat aşamasından çekinirler. Bu çekingenin ana sebebi, yapılacak iş için alanında uzman olan bir kişi ya da heyetin karşısına çıkmak, sorulan sorulara onların istediği şekilde yanıt vermek arzusudur. Bu, her ne kadar mülakat aşamasında başarı yüzdesi yüksek bir tercih olsa da, verdiğimiz cevapların aynı zamanda bizi, düşüncelerimizi ve kapasitemizi de yansıtması gerekiyor.

Özellikle banka mülakatlarında, adaylar genellikle her şeyin para ile ilgili olduğunu, para yönetimi konusunda başarılı olmanın, bankada çalışmak için yeterli olacağına inanırlar. Bu büyük bir yanılgıdır. Banka sektöründe çalışmak; büyük bir kişisel güveni, kaliteli bir insan ilişkisini, karşı konulamaz bir ikna yeteneğini ve disiplinli olmayı gerektirmektedir. Bu yüzden karşınızda oturan kişi ya da kişiler tarafından size yöneltilen mülakat sorularını iyi düşünmeli, kısa sürede pratik bir şekilde cevap verebileceğinizi onlara göstermeli, verdiğiniz cevabın da ikna oranının yüksek olmasına dikkat etmelisiniz.

İş görüşmesi ya da mülakatınızı bahsettiğimiz bu özellikler ile tamamladıktan sonra her günü ‘Acaba başarılı oldum mu?’, ‘Beni seçtiler mi?’, ‘Bana ne zaman haber verecekler?’ gibi sorular ile kendinizi yıpratarak geçirmek yerine, mülakatınızı halen devam ettirebileceğiniz ihtimalini göz önünde bulundurun. Hem bir nezaket göstergesi, hem de yaptığınız iş başvurusunun arkasında durduğunuzu, takipçi olduğunuzu, ilgi ve alakanızı en üst seviyede gösterdiğinizi firma ya da kuruluşa göstermek için bir teşekkür mektubu gönderebilirsiniz.

Teşekkür mektubu, yaptığınız iş görüşmesi için kişi nezdinde kuruma sunduğunuz bir simgedir. Size sunulan fırsat karşısında elinizden geleni yaptığınızı, firmada çalışmak için istekli ve hevesli olduğunuzu göstermesi ile birlikte aynı zamanda bu iş ile yakından ilgilendiğinizi gösteren bir mektup ya da e-mail göndermeniz, tercih edilebilirlik oranınızı önemli ölçüde yükseltecektir.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.