Ana SayfaGündemFED’in Başına Kim Gelecek? Tartışmaları Devam Ediyor!

FED’in Başına Kim Gelecek? Tartışmaları Devam Ediyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası (FED)’in yeni başkanının kim olacağı büyük bir merak konusu oldu.

ABD’nin yeni başkanı Donald Trump’ın göreve başladığı süreçten bu yana geçen süreçte sergilediği tutarsız davranışlar, FED’in yeni başkanının kim olacağının da büyük bir merak konusu olmasını sağladı. Dolar kuru üzerinde oldukça etkisi bulunan FED’in yeni başkanının kim olacağı konusunda ABD Başkanı Trump, Instagram üzerinden paylaştığı bir video ile merakları daha da artırdı.

ABD Başkanı Trump, sosyal medya platformu olan Instagram üzerinden paylaştığı bir videoda, yapacağı tercihin herkesi çok etkileyeceğini, görevini olağanüstü bir şekilde icra eden bir ismi tercih edeceğini ifade etti.

Konuya yakın olan kaynaklardan edinilen bilgiler ise ABD Başkanı Trump’ın, Yeni FED Başkanı olarak Jerome Powell’ı atayacağı yönünde oldu.

FED Başkanı’nın kim olacağı konusunun halen netleşmemesi, Dolar’daki belirsizliğin de devam etmesine ortam yaratıyor. Önümüzdeki hafta içerisinde hem FED yetkilileri tarafından yapılacak açıklamalar, hem de ABD Başkanı Donald Trump tarafından yapılacak açıklamalar açısından dünya piyasalarının gözü sürekli Amerika’da olacak.

FED’in para politikası komitesi hem Salı, hem de Çarşamba günü düzenleyecekleri toplantı ile bir araya gelecek iken, ABD Başkanı Trump’ın Cuma günü gerçekleştireceği Asya bölgesi ziyareti öncesinde yeni FED Başkanı’nın kim olacağını açıklaması yüksek ihtimalli olarak gözüküyor.

ABD Başkanı Trump’ın Powell’dan yana tercihini kullanması sonrasında ise ABD Senatosu tarafından da onay gelirse, Powell görevine Şubat ayının başlarında başlaması planlanıyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.