Ana SayfaEkonomiİstanbul Kalkınma Ajansı’ndan 407 Milyon Lira Destek!

İstanbul Kalkınma Ajansı’ndan 407 Milyon Lira Destek!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

İstanbul Valisi Vasip Şahin, başkanı olduğu İSTKA’nın 8 yıl boyunca 710 projeye destek verdiğini söyledi.

8 Yılda 407 Milyon Lira Destek Sağlandı

İstanbul Valisi Vasip Şahin, aynı zamanda başkanlığını yaptığı kısa adı İSTKA olan İstanbul Kalkınma Ajansı ile ilgili bilgiler vererek, ajansın gelecekle ilgili planlarından da bahsetti. İSTKA’nın 8 yıl önce kurulduğuna dikkat çeken Vasip Şahin, bu 8 yıllık süreçte İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından toplam 710 projeye destek verildiğini, bu projelere ayrılan bütçenin 407 milyon lira olduğunu, bu desteklerinin artarak devam edeceğini söyledi.

İstanbul’un Ekonomisi 130 Ülkeden Daha Büyük

İSTKA Başkanı Vasip Şahin, İstanbul’un ekonomisinden de bahsederek şehrin ekonomik büyüklüğünün 349 milyar dolar hamsinde olduğunu, bu rakamın da 25 tanesi Avrupa ülkesi olmak üzere dünyanın 130 ülkesinin ekonomisinden daha büyük olduğunun göstergesi olduğunu da açıkladı. Vasip Şahin, İstanbul genelinde 710 projenin 8 yıl içinde desteklenerek bu projelere 407 milyon liralık harcama yapıldığını, İSTKA’nın, İstanbul ekonomisine katkı sağlamaya devam edeceğini söyledi.

İSTKA’dan 710 Projeye Destek

Vasip Şahin, İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından projelere sağlanan ilk desteğin 2010 yılında verildiğini, kalkınmanın gerçekleşmesi isteniyorsa bunun ekonomik ve sosyal projelerin desteklenmesi ile olabileceğinin farkında olduklarını, bu sebeple de İSTKA’nın desteklediği projelerin 402 tanesinin ekonomik kalkınmaya, 308 tanesinin de sosyal kalkınmaya destek sağlayacak projelere verildiğini, ajans tarafından bu projelere toplam olarak 407 milyon lira bütçe ayrılarak harcandığını da açıkladı.

114 KOBİ Projesine 39 Milyon Lira

İSTKA Başkanı Vasip Şahin, İstanbul Kalkınma Ajansı’nın KOBİ’lere sağladığı desteklerden de bahsederek, küçük ve orta ölçekli işletmelerin altından kalkamayacakları projeleri desteklediklerini, ayrılan 39 milyon liralık KOBİ desteğinin İSTKA tarafından 114 KOBİ’nin projesine verildiğini ve bu desteklerin devam edeceğini, KOBİ’lerin İstanbul’da gerçekleşen projelerin toplamının yüzde 80’ini oluşturduğunu da belirtti. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.