Ana SayfaGündem2017 Sonrası Emeklilere 100 TL İyileştirme İsteği!

2017 Sonrası Emeklilere 100 TL İyileştirme İsteği!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün, 2016 yılının başında yayınlanan ‘yeni emekli maaşlarında 100 TL’lik iyileştirme’ düzenlemesinin, 2017 yılı itibariyle emekli olan vatandaşlar için de uygulanması için talepte bulundu.

Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün, yeni emekli olan vatandaşlara umut olacak bir açıklama yaptı. 2016 yılının başında hükümet tarafından hazırlanan 6655 Sayılı Torba Kanun ile birlikte hem SSK, hem de Bağ-Kur’dan emekli olan vatandaşların aldıkları aylık maaşlara 100 Türk Lirası tutarında iyileştirme yapıldığını hatırlatan Ergün, aynı zamanda 2015 yılında Kamu Toplu Sözleşmesi’nin imzalanması ile birlikte memur emeklilerine de 100 Türk Lirası tutarının üzerinde bir artış yapıldığını hatırlattı.

Yeni Emeklilerin Adaletsizliği Ortadan Kaldırılmalı!

Memurlara yapılan zam sonrasında bir sistem geliştirildiğini, bu sistem sayesinde 2016 ve sonraki yıllarda emekli olan tüm memur emeklilerinin de bu artıştan faydalanabildiğini kaydeden Ergün, bu uygulamaya karşın SSK ve Bağ-Kur’dan emekli olan vatandaşlar için gerçekleştirilen iyileştirme uygulamasının 2016 yılı itibariyle kaldığını, 2017 yılı itibariyle yeni emekli olan vatandaşların bu düzenlemeden faydalanamadığını, bunun adaletsiz bir durum ortaya çıkardığını, bu adaletsizliğin çözüme kavuşturulması adına geçtiğimiz yıl itibariyle torba yasa sayesinde yapılan 100 Türk Lirası tutarındaki iyileştirmenin, bu yıl emekli olan vatandaşlara da uygulanması gerektiğini kaydetti.

Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün, 2008 yılı ve sonrasında emekli olan vatandaşların aldıkları aylıklarda 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nda yer alan emekli aylığı hesaplama sistemi sebebiyle düşmeler yaşadığını, mevcut sistemin Karma Emekli Aylığı Hesaplama Sistemi olduğunu, bu sistem yerine eşitliği sağlayabilmek adına tek bir emekli aylık hesaplama siteminin getirilmesi gerektiğini kaydetti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.