Ana SayfaGündemErtem: Türkiye'deki Bankacılık Sistemi Dünyanın En İyilerinden

Ertem: Türkiye’deki Bankacılık Sistemi Dünyanın En İyilerinden

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Dr. Cemil Ertem, geçtiğimiz hafta gündeme gelen Avrupa bankalarının Türkiye’ye gerçekleştirdiği kaynak akımı ile alakalı söylentiler hakkında açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Dr. Cemil Ertem, geçtiğimiz hafta ortaya atılan, Avrupa Bankaları tarafından Türkiye’ye sağlanan kaynağın kesildiği haberlerinin asılsız olduğunu, bu durumun tam tersine kaynağın artarak devam ettiğini kaydetti.

2019 Seçimlerine Sağlam Ekonomiyle Girilecek!

Türkiye’nin 2019 yılında gerçekleşecek olan seçimleri, ekonomik açıdan sorunsuz bir şekilde geçirebileceğini ifade eden ertem, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından ortaya konulan kararlı duruşun halen devam ettiğini, Türk bankacılık sektörünün sahip olduğu bilançonun giderek büyüdüğünü, gayrimenkuller için finansman konusunda ikinci el pazarının oluşturulmasının da bu bilançoya önemli bir destek sunacağını ifade etti.

2016 yılında yaşanan ekonomik belirsizliği artık aşıldığını ifade eden Ertem, Türkiye’nin artık ekonomik dinamiklere uygun olarak aşama kaydettiğini, 2018 yılı için istikrarlı bir büyümenin ön görüldüğünü, enflasyon yönünde de 2018 itibariyle daha avantajlı olunacağını ve işsizliğin 2018 itibariyle tek haneye inmesinin mümkün olduğunu kaydetti.

Kredi Garanti Fonu’na Varlık Fonu Eşlik Edecek!

Bankalar tarafından uygulanacak olan yüksek faizin, piyasa dinamiklerine bağlı olarak düşmesi gerektiğini ifade eden Ertem, diğer çabaların faizi düşürmeyeceğini, Kredi Garanti Fonu tarafından sunulan teminat sisteminin olumlu sonuçları olduğunu, 2018 yılı itibariyle daha da kurumsallaşmış yeni sistemlerin ortaya çıkacağını, Türkiye Varlık Fonu’nun da bu konuda etkin bir tutum sergileyeceğini kaydetti.

Türkiye’deki mevcut bankacılık sisteminin, dünya genelindeki en sağlam bankacılık sistemlerinden bir tanesi olduğunu ifade eden Ertem, kârlılığın yüksek olduğunu, mevduat yarışı dışında bankaların yeni yöntemler eşliğinde kaynak bulmalarının da mümkün olduğunu, çok güçlü aktiflere sahip olduklarını ifade etti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.