Ana SayfaGündemABD’li Bakan’dan Türk Bankaları ile İlgili Yalanlama!

ABD’li Bakan’dan Türk Bankaları ile İlgili Yalanlama!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

ABD Hazine Bakanı Steve Mnuchin, Türk bankalarına Amerika tarafından yaptırım uygulanacağı ile ilgili iddiaların asılsız olduğunu söyledi.

Türk Yetkililerle Görüşmedim

Steve Mnuchin, bir haftalık Ortadoğu ziyareti öncesinde gazetecilerin sorularını cevaplayarak açıklamalarda bulundu. Kısa adı IMF olan Uluslararası Para Fonu’nun Washington’da gerçekleştirilen toplantısında konuşulduğu iddia edilen bir konuya da açıklık getirdi. ABD Hazine Bakanı, Türk yetkililer ile bir görüşme yapmadığını, dolayısıyla ABD tarafından yaptırım uygulanacağı ile ilgili bir görüşme de olmadığını söyledi.

ABD Hazine Bakanı bir gazetecinin Türkiye ile ilgili sorduğu soruya da odak noktalarının Türkiye değil, bölgenin kendisi olduğunu söyleyerek cevap verdi.

Banka Hisseleri Değer Kaybetmişti

Geçtiğimiz hafta çıkan Amerika’nın Türk bankalarına yaptırım uygulayacağı ile ilgili haberden sonra ilk işlem gününde bankacılık endeksi yüzde 0.48 düşüşle açılmış, satışlar gün içinde kademe kademe artarak, bankacılık endeksi yüzde 3.12 oranında gerilemişti. Aynı gün Halkbank hisseleri yüzde 3.93 oranında, Vakıfbank hisseleri yüzde 2.95 oranında, İş Bankası hisseleri yüzde 2.28 oranında, Garanti Bankası hisseleri yüzde 3.85 oranında, Akbank hisseleri de yüzde 2.76 oranında düşüş ile günü kapatmışlardı. İstanbul Borsası BIST 100 endeksinde de asılsız haberin yayılmasının ardından yüzde 1.09 oranında gerileme görülmüştü.

BDDK da Haberi Yalanlamıştı

BDDK olarak bilinen Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu çıkan haberin ardından bir yalanlama açıklaması yaparak, Türk bankacılık sektörünün sağlam ve güçlü bir şekilde ilerlemeye devam ettiğini, bazı basın organlarında ABD’nin Türk bankalarına yaptırım uygulayacağı ile ilgili çıkan haberlerin asılsız olduğunu ve itibar edilmemesi gerektiğini söylemişti. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.