Ana SayfaGündem2018’de 1 Milyon Yeni İstihdam!

2018’de 1 Milyon Yeni İstihdam!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

2018 yılı için öngörülmekte olan büyüme ve yatırım miktarlarındaki artışa ek olarak devlet tarafından yapılacak teşvik tedbirleri ile istihdamın ülke genelinde 1 milyon 41 binlik bir artış yaşayacağı öngörülüyor.

Türkiye 2016’da yaşanan olumsuzluklara rağmen 2017 yılında oldukça önemli mesafe kat etti. Ekonomi alanında yaşanan gelişmeler, hem vatandaşın, hem de hükümetin 2018 planlarında iyileştirmeler yapması için fırsat yarattı. 2018 yılın yapılması öngörülen yatırımların miktarındaki artış ve beklenen büyüme oranları sebebiyle 1 milyon 41 bin yeni istihdam sağlanacağı, iş gücüne katılma oranının da 2018 yılı itibariyle yüzde 53,4’e kadar çıkacağı öngörülüyor.

Son 15 yılın en yüksek iş gücüne katılım oranı olan yüzde 53,4 için hedef 2018 olarak belirlendi. Temel iş gücü piyasası göstergelerine de yer verildiği 2018 Yılı Programı’nda çalışma çağında olan nüfusun 61 milyon 28 bin kişiye ulaşması, iş gücünün de 32 milyon 616 bine kadar çıkması ön görülüyor.

Tarım Dışı İstihdam Beklentisi 23 Milyon 918 bin Kişi!

2018 yılı için öngörülmekte olan büyüme ve yatırım alanlarında artışla birlikte tarım dışı istihdam alanında da 23 milyon 918 bin kişiye ulaşılması hedefleniyor. Hem istihdam, hem de iş gücüne katılım alanlarında yaşanacak bu yükselişler ile birlikte işsizlik miktarının gelecek yıl 3 milyon 423 bin kişi olması, işsizlik oranlarının da 2017 tahmini olan yüzde 10,8’den yüzde 10,5’e kadar gerileyeceği tahmin ediliyor.

İş gücünde planlanan son 15 yılın en yüksek seviyesi için 2018 yılı genelinde iş gücüne katılma oranında yüzde 0,7’lik bir artış yaşanarak yüzde 53,4’ün görülmesi beklenirken, istihdam için 2018 tahmini de yüzde 47,8 olarak kayıtlara geçti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.