Ana SayfaGündemZiraat Bank Azerbaycan’ın Resmi Açılışı Gerçekleşti

Ziraat Bank Azerbaycan’ın Resmi Açılışı Gerçekleşti

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ziraat Bank Azerbaycan’ın resmi açılışı Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin katılımı ile gerçekleşti.

Ziraat Bankası’nın Azerbaycan iştiraki olan Ziraat Bank Azerbaycan düzenlenen tören ile açıldı. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin katılımı ile gerçekleşen açılışta, Ziraat Finans Grubu’nun bölgedeki yeni hizmet birimi olan Ziraat Bank Azerbaycan için iki dost ve kardeş ülke arasında ticaret gelişimine katkı sağlanması hedefleniyor.

1995 yılından bu yana Azer Türk Bank’ta bir ortaklığı bulunan Ziraat Bankası, 30 Aralık 2014 tarihi itibariyle Azerbaycan Merkez Bankası’na gerçekleştirdiği başvuru sonrasında bankacılık lisansını elde etmiş, 2015 yılı Temmuz ayı itibariyle de yüzde 100 Türk sermayesi ile Ziraat Bank markasını Azerbaycan’a taşımıştı.

2 Yılda 100 Milyon Dolarlık Aktif, 45 Milyon Dolarlık Kredi!

İki dost ve kardeş ülke arasındaki ticari bağların daha da gelişmesi hedefi ile yola çıkan banka, aynı zamanda Azerbaycan ekonomisine de önemli ölçüde değer katacak faaliyetlerin finansman elde edebilmesi hedefi ile, ülkenin ve bölgenin bankacılık ihtiyaçlarını etkili bir şekilde karşılamayı hedefliyor. 2015 Temmuz ayı itibariyle faaliyetlerine başlayan Ziraat Bank Azerbaycan, kuruluşunun ikinci yılı itibariyle 100 milyon dolarlık aktife, 45 milyon dolarlık krediye, 50 milyon dolarlık mevduata ve 35 milyon dolarlık da özkaynak büyüklüğüne ulaşmayı başardı.

İki ülke arasında gerçekleşen ticaret aşamasında faaliyetlerin yerel para birimleri üzerinden gerçekleştirilmesi ve finanse edilmesi aşamasında öncülük yürüten Ziraat Bankası, iki yıllık kısa süre zarfında güçlü insan kaynağı ve banka teknolojisi alt yapısı ile Azerbaycan’da oldukça önemli bir konuma yükseldi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.