Ana SayfaGündemAğbal: Bankalarımızın Tamamı ABD Şartları İle Uyumlu

Ağbal: Bankalarımızın Tamamı ABD Şartları İle Uyumlu

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Financial Times gazetesinde Çarşamba günü yayınlanan bir haberde Maliye Bakanı Naci Ağbal ile yapılan görüşmeye yer verildi. Son zamanlarda çeşitli Türk bankaları hakkında oluşturulan spekülatif haberler ile sektöre zarar verilmek istenildiğini düşündüklerini belirten Ağbal bu konuda bankacılık sisteminin büyük bir özveri ile çalıştığını da sözlerine ekledi.

Bankalarımıza Güvenimiz Tam

Financial Times gazetesinde verdiği demeçte Türk bankacılık sistemine ve de bankalara duydukları güvenin tam olduğunu dile getiren Ağbal, hükümet olarak bu alanda öne çıkarılan haberlerin kasıtlı olduğunu hissettiklerini ifade etti. Kendisinin de bir zamanlar Hazine Müsteşarlığı’nda görev yaptığını ve bu nedenle sektörün içini çok iyi bildiğini ifade eden Ağbal konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Ben de sektörün içinde yer almış bir insanım. Bu nedenle Türk bankacılık sektörünü çok iyi biliyorum. Bu konuda ortaya konan iddiaların gerçeği yansıtmadığı oldukça açık. İran ile ilgili yaptırımlar uluslararası bir karardır. Bu konuda zamanında ABD’li mevkidaşlarımız ile de görüştük ve karara saygılı olduğumuzu ifade ettik. Şimdi durup dururken bankalarımız hakkında böyle bir iddia ortaya atılması tamamen bir yıpratma politikası olarak düşünülebilir.”

Halk Bankası Konusundaki İddiaların Bir Temeli Bulunmuyor

ABD’nin en önemli basın kuruluşlarından biri olan Financial Times gazetesine verdiği demeçte Ağbal, bu konudaki iddiaların yersiz olduğunu dile getirerek, Halk Bankası da dahil olmak üzere tüm Türk bankalarının ABD’nin İran Şartlarına uyduğunu vurguladı.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.