Ana SayfaGündemDevletten Elektrik Üretimine Kapasite Desteği!

Devletten Elektrik Üretimine Kapasite Desteği!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanı Mustafa Yılmaz, katıldığı bir televiyon programında enerji sektörü tarafından merakla beklenen konular hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanı Yılmaz, bir televizyon programında sektör tarafından büyük bir merakla beklenen ‘kapasite mekanizması’ hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bahsi geçen bu mekanizma sayesinde elektrikte arz güvenliğinin sağlanabileceğini ifade eden Yılmaz, bu sayede santrallerin çalışmaya hazır konumda oluşunun güvence altına alınacağını, bu uygulamanın Avrupa’da da benzerlerinin görüldüğünü, uygulamanın ana hedefinin yerli kaynaklara öncelik vermek olduğunu, bu kapsamında santrallere belirli bir kapasite bedelinin ödemelerinin başlayacağını, konu ile alakalı mevzuat çalışmasının bitmek üzere olduğunu ifade ederken, yakın dönemde kapasite mekanizması düzenlemesinin Resmi Gazete’de yayımlanarak uygulamaya koyulacağını bildirdi.

Hangi Santrale Ne Kadar Ödeme Yapılacak?

Eylül sonu itibariyle 81 bin 647 megavata yükselen arz, talebin ciddi bir oranda üstüne çıktığını ifade eden EPDK Başkanı Yılmaz, özellikle doğalgaz santrallerinin maliyetin yüksek, elektrik fiyatının düşük olması sebebi ile üretim yapma aşamasında çekimser davrandığını, işletme sahiplerinin elektrik fiyatları sebebi ile doğalgaz santrallerini farklı ülkelere taşıdığını, yerli kömür ile çalışan santrallerde de maliyetlerin yüksekliğinden dolayı mali sorunların baş göstermeye başladığını, bu durumda üretim ve tüketim dengesinin sağlanması açısından yerli kömür ile üretim yapan santrallere megavat başı 21 kuruş, doğalgaz ile üretim yapan santrallere megavat başı 17 kuruş, ithal kömür ile üretim yapan santrallere megavat başı 15 kuruş ödeme yapılması ön görülüyor. Yapılacak olan bu ödemelerin Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) tarafından yapılması, sistemin devreye girmesi ile birlikte TEİAŞ’ın ödeme yapacağı miktarın 1,5-2 milyar Türk Lirası aralığında olması planlanıyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.