Ana SayfaEkonomiYatırımlardaki Leasing Payı Her Geçen Gün Artıyor

Yatırımlardaki Leasing Payı Her Geçen Gün Artıyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Finansal kiralama şirketleri (leasing) tarafından son 5 yıl içerisinde 30 milyar doların üzerindeki yatırımların finanse edilmiş olması sektörün büyüklüğünü gözler önüne serdi. 2017 yılında toplam 6 milyar dolar finansmanı hedeflediklerini belirten Finansal Kurumlar Birliği Başkan Yardımcısı Ünal Gökmen 2023 yılına kadar toplam 100 bin müşteri hedeflerinin olduğunu dile getirdi.

Leasing ve Kobiler-Birlikte Güçlü Yarınlara

Finansal Kurumlar Birliği tarafından organize edilen Leasing ve Kobiler-Birlikte Güçlü Yarınlara toplantılarının üçüncüsü Konya’da gerçekleştirildi. Toplantıda katılımcılara bilgi veren FKB Genel Sekreteri Ahmet Candan ülkemizde banka dışı finans kesiminin toplamın sadece yüzde 6’sı oranında olduğunu belirterek bu alanda yapılacak çalışmalar ile sektörün büyütülmesi gerektiğini dile getirerek sözlerine şu şekilde devam etti:

“Finansal kiralama hem yatırımcı hem de rekabet ortamının geliştirilmesi açısından büyük önem taşıyor. Banka dışı finans kesimi ülkemizde sadece yüzde 6’lık bir etkinliğe sahip. Bu etkinliği arttırmalıyız ki daha iyi bir rekabet ortamı elde edelim. Yatırımcıya daha ucuz kredi sunma imkanı verebilmek için herkesin buna destek olması gerekir.”

Takipteki Kredilere Özel Çalışma Başlatıldı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Baş Murakıbı Onur Biçer mevzuatta leasing sektörüne yönelik gerçekleştirdikleri düzenlemelere değinerek özellikle takipteki krediler konusunda mevcut sorunların çözülmesine gayret ettiklerini dile getirdi. daha önce takipteki krediler için ayrılmış olan özel karşılıkların kurumlar vergisinden istisna tutulamadığını belirten Biçer torba yasa düzenlemesi ile bu sorunun aşıldığını dile getirdi. Mevcut ekonomik şartlarda takipteki kredilerin karşılığı olarak 1,6 milyar liranın kurumlar vergisinden muaf olması ile devletin sektöre 320 milyon liralık katkı sapladığını sözlerine ekleyen Biçer finansal kurumların çeşitlendirilmesi konusunda da çalışmalarının olduğunu ifade etti.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.