Ana SayfaGündemÖSYM’nin Sınav Kazancı 750 Milyon TL’yi Aştı!

ÖSYM’nin Sınav Kazancı 750 Milyon TL’yi Aştı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin geçtiğimiz yıl düzenlediği sınavlardan kasasına giren para duyanları şok ediyor. ÖSYM, 2016 yılında tam 787 milyon 125 bin 698 TL kazanç elde etti!

Üniversite giriş sınavları, akademik sınavlar, atama sınavları, engelli memur adayları için E-KPSS gibi birçok sınav düzenleyen ÖSYM, sınavlar için aldığı başvuru ücreti ile duyanları hayrete düşürdü. Her sınav için farklı tutarlarda ücret talebinde bulunan ÖSYM, elde edilen bu gelirler ile sınavlarda öğrencilere verilen kalem, silgi, kalemtıraş gibi objelerin satın alımı, sınavlarda gözetmenlik yapan kişilerin yevmiyesi, ÖSYM’de istihdam edilen memurların aylıkları gibi ücretler karşılanıyor.

2016 yılında ÖSYM tarafından düzenlenen sınavlara toplam giren aday sayısı 14 milyon 214 bin 784 Türk Lirası olarak kayıtlara geçti. Sınava giren adayların her birinden belirli tutarda bir sınav ücreti talebinde bulunan ÖSYM, alınan bu ücretlerden toplamda 787 milyon 125 bin 698 Türk Lirası tutarında gelir elde etti.

Sınav giriş ücretlerine ek olarak, memur adaylarından atama tercihleri aşamasında 15 Türk Lirası tutarında bir atama ücreti talebinde bulunan ÖSYM, adaylar tarafından bu ücretin kaldırılması yönünde gelen talepleri değerlendiriyor.

ÖSYM Hangi Sınavları Düzenliyor?

1974 yılında kurularak hizmet vermeye başlayan ÖSYM, başta üniversiteye giriş sınavı ve KPSS olmak üzere; EKPSS, JANA, ALES, TUS, YDS, DGS, YDUS, ALS, DUS, EUS ve kurumlara özel sınavlar olmak üzere birçok sınav düzenliyor.

2016 yılında 14 milyon 214 bin 784 adayın giriş yaptığı sınavlardan elde edilen toplam gelirin 787 milyon 125 bin 698 Türk Lirası olduğu hesaba katıldığında, ÖSYM’nin sınava giren her adaydan elde ettiği ortalama gelir 55,3738 Türk Lirası olarak ortaya çıkıyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.