Ana SayfaGündemBakandan İstihdam, KPSS ve Taşeron Açıklaması Geldi!

Bakandan İstihdam, KPSS ve Taşeron Açıklaması Geldi!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu KPSS ve engelli memur adayları konusunda önemli açıklamalarda bulundu. İşte Sarıeroğlu’nun açıklamasından satır başları.

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin organize ettiği ‘Türkiye İhracat Haftası’na katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, programda bir konuşma yaptı. Sarıeroğlu konuşma esnasında Türkiye’deki memurluk sisteminden, engelli vatandaşların beklediği kadroya kadar birçok önemli konuya değindi.

“Türkiye’de KPSS Gerçeği Var”

Konuşmasında KPSS’ye hiç girmediğini ifade eden Bakan Sarıeroğlu, Türkiye’de böyle bir gerçeğin bulunduğunu, lise, ön lisans ve lisans eğitimlerinden sonra gençlerin birkaç seneyi evde ve kurslarda memurluk sınavlarına hazırlanarak geçirdiğini, bu durumdan gençler kadar ailelerin de etkilendiğini, gençlerin artık bu durumdan kurtarılması gerektiğini, Türkiye’de her alanda istihdama ihtiyaç olduğunu, gençlerin neredeyse tamamının kamuda çalışmak adına çaba sarf ettiğini, bu durumda gençlerin en verimli alanlarına yönlendirilmeleri gerektiğini ifade etti.

10 Yılda 6.5 Milyon Kadın İstihdamı!

Kadınların çalışma hayatına da değinen Bakan Sarıeroğlu, geride kalan süreçte bu konu ile alakalı çok önemli adımların atıldığını, 10 yıl içerisinde yaklaşık 6,5 milyon istihdamın yaratıldığını, bu istihdamların 3 milyonluk kısmını kadınların oluşturduğunu, yeni uygulamalar ile birlikte bu evreyi daha iyi bir konuma getirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Engelli Vatandaşlara 2018’de 5.000 Memur Kontenjanı!

Konuşması esnasında engelli vatandaşların üçüncü atama için beklediğini hatırlatan Bakanı Sarıeroğlu, 2018 yılının ilk çeyreğinde bir kısım ve son çeyreğinde kalan kısım olmak üzre toplamda 5 binlik bir engelli memur kadrosu açılacağını duyurdu.

Yıl Bitmeden Taşeron Düzenlemesi

Bakan Sarıeroğlu, 2017 yılı bitmeden taşeron işçiler ile alakalı bir adım atılacağını, bu adım ile birlikte Başbakan Yıldırım’ın aktardığı adımın gerçekleşeceğini, taşeron işçiler için atılacak bu adımın da kamu boyutu ile orantılı olacağını ön gördüklerini kaydetti.

Türkiye’deki İşsizlerin 4’te 1’i İstanbul’da!

İstanbul’da tam 890 bin işsiz vatandaşın yer aldığını ifade eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Julide Sarıeroğlu, İstanbul’da bir istihdam alanı yaratılması ile birlikte çözülecek sorunun tüm Türkiye’yi önemli ölçüde rahatlatacağını, yeni bir örgütlenme-çalışma modeli ile birlikte İstanbul’a özel bir çalışmanın hayata geçirilmesi için çalıştıklarını aktardı.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.