Ana SayfaGündemTMSF’den Emekli Yöneticilere Ek Ödeme

TMSF’den Emekli Yöneticilere Ek Ödeme

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) FETÖ soruşturmaları nedeni ile el konulmuş 1019 şirketin yönetimi ile görevlendirilmiş durumda. Fonun idaresinde bu şirketlerin sahip olduğu 31 milyar liralık bir rezerv yer alıyor. Bu sayede büyük bir ekonomik güce sahip olan fonda yaşanan bir uygulama ise herkesi şaşırttı. TMSF’den emekli olan yöneticiler, emekli oldukları tarihten itibaren iki yıl boyunca maaş ve özlük haklarını almaya devam ediyorlar.

Sayıştay Denetim Raporu Ortaya Çıkardı

Sayıştay Denetim Raporu tarafından ortaya çıkarılan bu durum TMSF tarafından 2014 yılında emekli yöneticilere 138 bin 604 lira, 2015 yılında 217 bin 810 lira ve 2016 yılında ise 291 bin 819 lira ödeme yapıldığını gösterdi. 2017 yılında el koyulan şirket sayısındaki artış nedeni ile yönetici pozisyonunda çalışan sayısının da artacağı düşünüldüğünde fonun emeklilerine ayıracağı bütçenin her geçen gün artacağı görülebiliyor.

Muhalefet İsyan Etti

Muhalefet milletvekilleri tarafından Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonunun emekli üyelerine 2 yıl boyunca bu şekilde ödeme yapılmasının yanlışlığı dile getirildi. MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı emekli olmuş birinin iki yıl boyunca hala aynı özlük haklarına sahip olması ve hiç emekli olmamış gibi maaş almaya devam etmesinin büyük bir yanlışlık olduğunu belirtti.

Konu ile ilgili açıklama yapan CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu da yapılan ödemelerin haksız bir kazanç olduğunu dile getirerek sistemi eleştirdi.

Hukuka Aykırı Değil

TMSF Başkanı Muhiddin Gülal ise yapılan ödemelerin hukuka aykırı olmadığını, 5411 sayılı kanunda bu konuda kesin bir madde bulunduğunu dile getirdi. Kurumun özerk olarak çalıştığını ve bütçe yaptığını dile getiren Gülal yasalar çerçevesinde ödeme yapmaya devam edeceklerini dile getirdi.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.