Ana SayfaSigortaOtomatik BES İyileşecek, Devlet Katkısı Yükselecek

Otomatik BES İyileşecek, Devlet Katkısı Yükselecek

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bireysel Emeklilik Sistemi’ne otomatik katılım ile birlikte 2017 yılında önemli bir fon büyüme ivmesi yakalandı. Konu ile alakalı açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, otomatik BES’e daha fazla katılımcı çekebilmek adıan yeni çalışmalarda son aşamaya gelindiğini ifade etti.

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, 2017 yılının başı itibariyle uygulamaya sokulan bireysel emeklilik sistemine otomatik katılımda önemli başarılara imza atıldığını belirtti. Fonda 27 Ekim tarihi itibariyle 3 milyon 371 bin 203 çalışanın bulunduğunu ifade eden Şimşek, fon büyüklüğünün ulaştığı rakamın da 1,4 milyar Türk Lirası olduğunu kaydetti.

Faizsiz Fon, Faizli Fondan Daha Yüksek

Başbakan Yardımcısı Şimşek, fonda yer alan kısmın yüzde 63’lük bölümünün faizsiz fonlarda yer aldığını, yüzde 37’lik bölümün de faizli fonlarda yer aldığını belirtirken, otomatik BES’ten ayrılma oranının da yüzde 50 düzeyinde olduğunu ifade etti. Bu oranın beklentilerin üstünde olduğunu ifade eden Şimşek, çalışanların sistemde kalan kısmının 14 yıldır hizmette olan BES’in katılımcı sayısını yüzde 50 oranında artırdığını ifade ederek bunun bir başarı olduğunu belirtti.

Bireysel Emeklilik Sistemi’nin tanıtımında önemli eksiklikler olduğunu, yanlış tanıtılması sebebi ile negatif algılara mahal verildiğini, bu durumun da cayma oranlarını yükselttiğini ifade eden Başbakan Yardımcısı Şimşek, sistemden ayrılan çalışan vatandaşların önemli bir kısmının da zaten bir bireysel emeklilik sözleşmesine sahip olduğunu kaydetti.

Cömert Destekler Geliyor!

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, otomatik BES’in iyileştirilmesi adına sistemin yenilikler için hazır olduğunu, katkı payına karşılık olan yüzde 25’lik ödemeye ek olarak yüzde 5 oranında devlet katkısı olduğunu, vergi konusunda teşviklerin hükümet tarafından cömert bir şekilde uygulandığını belirtirken, daha iyi ve daha cezbedici bir otomatik BES için yeniden kurgulama işlemlerinde sona yaklaşıldığını kaydetti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.