Ana SayfaGündemTEOG'un Yeni Yüzü: LGS! Bakan Yeni Sınav Sistemine Dair Tüm Detayları Açıkladı!

TEOG’un Yeni Yüzü: LGS! Bakan Yeni Sınav Sistemine Dair Tüm Detayları Açıkladı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

TEOG yerine yeni uygulanacak olan sınava dair tüm detaylar Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından açıklandı. İşte yeni sisteme dair merak edilen tüm detaylar!

  • Bu yıl itibariyle uygulanacak yeni sınav sistemine hangi ad verilecek?

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, yeni sistemin uzun adının ‘Eğitim Bölgesi ve Sınavsız Mahalli Yerleştirme Sistemi’ olacağını, kısa olarak ise ‘Liseye Geçiş Sistemi (LGS)’ olarak adlandırılacağını belirtti.

  • LGS’ye girmek zorunlu olacak mı? Başarısız olan öğrenciler ne yapacak?

Yılmaz, yeni sistem ile birlikte sınava girmek istemeyen öğrencilerin kendilerine en yakın olan okullara yerleştireceğini belirtirken, sınav başvurusu ekranında öğrencilerin karşısına çıkan ekranda 5 farklı tercih olacağını, öğrencilerin kendi tercihlerini yapabileceğini ifade etti. Uzmanlar tarafından yapılan analizlere göre 1.1 milyon öğrencinin adresine en yakın olan okullara yerleştirileceğini, 100 bine yakın öğrencinin de sınav ile öğrenci alan üst düzey liselere yerleştirileceğini kaydetti. Bu rakamlar, Türkiye genelinde yaklaşık 400 bin öğrencinin Anadolu Liseleri, Fen Liseleri ve Sosyal Bilimler Liseleri’ne kaydolacağını belirtiyor.

  • Yeni sisteme neden geçiliyor?

Bakan Yılmaz, bu soruya ‘sınavsız liseye geçişin mümkün olması’ amacının güdüldüğünü belirterek cevap verdi. Sınava giremeyecek olan öğrencilerin kendilerine en yakın okullar arasından gerçekleştirecekleri 5 tercihe göre yerleştirileceğini ifade eden Yılmaz, yeni sınav sistemi hakkında da önemli açıklamalarda bulundu.

  • Sınavlar nasıl olacak? Kaç soru sorulacak? Ne kadar süre verilecek?

Bakan Yılmaz, sınavlarda açık uçlu soruların sorulmayacağını ve sınavın sayısal ve sözel olmak üzere iki farklı bölümden oluşacağını belirtirken, soruların MEB tarafından hazırlanıp, her öğrencinin sınava kendi şehrinde gireceğini belirtti. Bölümlerde 60 sorunun yer alacağı sınavda, örnek soruların yayınlanacağını ifade eden Yılmaz, soruların 6, 7 ve 8. sınıf müdredatlarından seçilerek hazırlanacağını ifade etti. Yılmaz, sınavın 90 dakika süreceğini belirtti.

  • LGS ne zaman?

Bakan Yılmaz, sınavın Haziran ayının ilk hafta sonu yapılacağını, lakin Cumartesi ve Pazar günleri arasında bir tercih yapılmadığını, sınavın 2 ya da 3 Haziran tarihlerinde gerçekleşeceğini belirtti.

  • Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

MEB Bakanı Yılmaz, sınav sonuçlarının Haziran ayı içerisinde açıklanacağını, sınava giren ve girmeyen öğrencilerin tercih sonuçlarının aynı anda yayınlanacağını belirtti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.