Ana SayfaGündemDenizbank'ın Sahibi Sberbank Özelleştirilebilir!

Denizbank’ın Sahibi Sberbank Özelleştirilebilir!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiulina, Denizbank’ın sahibi olan Sberbank’ın özelleştirilmesi konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Rus Bankacılık Sistemi Temizlendi

Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina, yabancı bir gazeye verdiği röportajda Sberbank hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Nabiullina, Sberbank’ın özelleştirilmesinin tekrar gündeme gelmesinin mümkün olduğunu belirtti. Rusya’daki bankacılık sisteminin yeniden yapılandırılması adına çalışmalara dört yıl önce başladıklarını ifade eden Nabiullina, bankacılık sektöründe zayıf olarak duran ve şüphe uyandıran bankaları kaldırdıklarını ifade etti.

350 Bankanın Lisansı İptal Edildi

Dört yıllık süreç içerisinde yaklaşık 350 adet bankanın lisansının iptal edildiğini ifade eden Nabiullina, sektörün yeniden yapılandırılması konusunda çalışmaların büyük bir kısmını tamamladıklarını ifade etti. Rus bankacılık sektöründe düzenin tam olarak sağlanması için çalışmalara devam edeceklerini ifade eden Nabiullina, bu çalışmalar için de yaklaşık 2 yıllık daha bir sürecin gerekli olduğunu ifade etti.

Sberbank Özelleşebilir, Ama Zamanı Var!

Rusya Merkez Bankası Başkanı Nabiulline, Rusya’nın en büyük kamu bankası olma özelliğini taşıyan Sberbank’ın da özelleştirilmesi konusuna değinirken, bu bankanın özelleştirilmesi için ilk etapta Rus bankacılık sektöründe düzenin sağlanması gerektiğini ifade etti. Düzenin sağlanması ile birlikte Sberbank’ın özelleştirilmesi için tekrar bir gündem oluşturabileceklerini ifade eden Nabiulline, bu düzenleme için gerekli sürenin iki yıl olduğunu belirtti.

Sberbank’ın Sahibi Kim?

1841 yılında kurulan Sberbank’ın sahip olduğu hisselerin yüzde 50’si Rusya Merkez Bankası’na ait. Sberbank’ın Türkiye’deki yatırımı ise Denizbank.

 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.