Ana SayfaGündemS&P Türkiye'yi Kırılgan Beşli'den Çıkartmadı!

S&P Türkiye’yi Kırılgan Beşli’den Çıkartmadı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bu içerikte neler var?

Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu S&P tarafından yeni yayınlanan raporda, Türkiye’nin ‘Kırılgan Beşli’nin içerisinde olduğu belirtildi.

Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu olan Standart & Poor’s Global Ratings, sabah saatlerinde yayınladığı ‘Yeni Kırılgan Beşli’ raporuna Türkiye’yi de ekledi. Açıklanan bu  raporda Kırılgan Beşli olarak ifade edilen ülkeler; Türkiye, Arjantin, Pakistan, Mısır ve Katar oldu.

Yayınlanan ‘Kırılgan Beşli’ raporunda yer alan ülkelerin küresel ekonomik şartlar göz önünde bulundurulduğuna, yakın ve orta vade içerisinde en büyük riski barındıran ekonomiler olarak sınıflandırılmasına ek olarak S&P yetkilileri, sıkılaşmanın yaşanması esnasında bu ülkelerin ekonomilerinin en yüksek riske sahip olacaklarını ifade ettiler.

Diğer taraftan da Tayland, Çin, Rusya, Suudi Arabistan ve Malezya için de en dirençli ve en esnek ekonomiler olarak ortaya çıktıklarını belirten S&P Global Ratings, ülkeler arasına Suudi Arabistan’ı eklemesi ile dikkatleri üzerine çekti.

2013’te De Türkiye Rapordaydı

S&P Global Ratings tarafından açıklanan ‘Kırılgan Beşli’ raporu ilk olarak 2013 yılında yayınlanmış, bu rapor Ben Bernanke tarafından Amerikan Merkez Bankası’nın yakın dönemde parasal anlamda gevşeme programını sonlandıracağının sinyalleri doğrultusunda ortaya çıkmıştı. Türkiye ilk raporda da yer alırken, Türkiye’ye ek olarak eski raporda Brezilya, Hindistan, Endonezya ve Güney Afrika’ya da yer verilmişti. 2013 tarihli bu raporda, kırılgan beşli olarak sınıflandırılan bu beş ülkenin sahip olduğu yüksek cari açığa ve ulusal yatırımların finanse edilmesi için yetersiz olan ulusal tasarruf oranına dikkat çekilmişti.

Aradan geçen dört yıllık süreç zarfında listede kalan tek ülke Türkiye olurken, raporun hazırlanması aşamasında yirmi farklı ülkenin ekonomik verilerinin incelendiği belirtildi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.