Ana SayfaGündemAlbaraka Türk’ten Tutuklanan Saleh Abdullah Kamel Açıklaması!

Albaraka Türk’ten Tutuklanan Saleh Abdullah Kamel Açıklaması!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Suudi Arabistan’da yürütülen yolsuzluk operasyonu dünya tarafından dikkatle izlenirken, ismi geçen Saleh Abdullah Kamel, Albaraka’nın yüzde 31.80 hissedarı.

Albaraka Türk Katılım Bankası Açıklama Yayınladı

Suudi Arabistan’da sürdürülen yolsuzluk ile ilgili operasyonda tutuklananların sayısı artıyor. Tutuklanan kişiler arasında bulunan Saleh Abdullah Kamel, Suudi Arabistan’ın en büyük bankası olarak bilinen Albaraka’nın yüzde 31.80’inin sahibi olarak biliniyor. Ülkede yapılan tutuklamalar ile ilgili yapılan haberler sırasında bankanın adının geçmesinden sonra Albaraka Türk Katılım Bankası’ndan bir açıklama geldi.

Konuyla ilgili açıklama yayınlayan Albaraka Türk, Saleh Abdullah Kamel’in, Albaraka Türk Katılım Bankası’nın ortaklarından olan ABG’nin dolaylı ortağı olduğunu, yönetimde herhangi bir görevinin olmadığını, doğrudan hissedar olma durumunun da yıllar önce bitirildiğini bildirdi.

Albaraka Türk Çıkan Haberlerden Duyduğu Rahatsızlığı Bildirdi

Albaraka Türk Katılım Bankası tarafından yapılan açıklamada, Suudi Arabistan’da yaşanan olaylardan dolayı Saleh Abdullah Kamel ile ilgili bazı internet ve sosyal medya platformlarında yapılan haberlerde olayın Albaraka Türk ile ilgisinin olmamasına rağmen bankanın da adının geçtiği haberler yapılmakta olduğu, herhangi bir yanlış anlaşılmaya neden olunmaması açısından bu açıklamayı yapma gereği duyulduğu bilgisi paylaşıldı.

Açıklamada, Albaraka Türk Katılım Bankası’nın 1985 yılında kurulduğundan, 2006 yılından bu yana da halka açık olduğundan, bankanın ortaklarından birinin de merkezi Bahreyn’de bulunan ve dünyanın 13 farklı ülkesinde faaliyetleri olan Albaraka Bankacılık Grubu’nun (ABG) olduğundan bahsedildi.

Ortaklık Yıllar Önce Sonlanmıştı

Albaraka Türk Katılım Bankası ayrıca Suudi Arabistan’da yaşanan bazı olaylardan dolayı Saleh Abdullah Kamel’in bazı yayın organlarında adının geçtiği, Kamel’in ABG’nin ortaklarından biri olduğunu, bu vesile ile de hiçbir alakalarının olmamasına rağmen Albaraka Türk Katılım Bankası’nın da adının geçtiğini, oysa ki Albaraka Türk’te yönetimde görevli olmadığı gibi, hissedarlık ilişkilerinin de yıllar önce sonlandığını bildirdi.

Açıklamada özet olarak Suudi Arabistan’da yaşanan tutuklama olaylarının Albaraka Türk Katılım Bankası ile hiçbir alakası olmadı ve bu konudaki hassasiyetlerinin kamuoyu ile paylaşıldığı bildirildi. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.