Ana SayfaGündemDenizbank 2012 Yılı KKDF Kesintisi ve Cezai Tahakkuktan Kurtuldu!

Denizbank 2012 Yılı KKDF Kesintisi ve Cezai Tahakkuktan Kurtuldu!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bu içerikte neler var?

Denizbank’a KKDF kesintisi ve cezalı faiz ödemesi işleminin durdurulması kararına yapılan itiraz reddedildi.

Denizbank’ın kullandırdığı bireysel krediler için KDDF kesintisi ve cezai faiz işlemleri için kesilen 12,74 milyon Türk Lirası tutarındaki KKDF ve 11,16 milyon Türk Lirası tutarındaki cezai faiz için alınan iptal karına itiraz edilmişti. Mahkeme, bu itirazı da reddetti.

2012, 2013 ve 2014 yıllarında bireysel krediler için uygulanan KKDF kesintisi için Vergi Denetim Kurulu İstanbul Büyük Ölçekli Mükellefler Grup Başkanlığı tarafından yapılan tahakkuk işlemi için Denizbank tüm yasal haklarını kullanacağını ifade etmişti. Ağustos döneminde Kamuyu Aydınlatma Platformu’na Denizbank tarafından yapılan açıklamada; 2012 yılında 6 milyon 620 bin 135,67 Türk Lirası tutarında KKDF ve 6 milyon 884 bin 798,27 Türk Lirası tutarında cezai faiz, 2013 yılında 2 milyon 344 bin 688,80 Türk Lirası tutarında KDDF ve 2 milyon 16 bin 125,25 Türk Lirası tutarında cezai faiz ve 2014 yılında 3 milyon 775 bin 12,06 Türk Lirası tutarında KKDF ve 2 milyon 265 bin 16,05 Türk Lirası tutarında cezai faiz tahakkuk ettirildiği bilgisi paylaşılmıştı.

İtiraz Reddedildi!

Devam eden süreçte iptal edilen cezai yaptırım için Vergi Denetim Kurulu İstanbul Büyük Ölçekli Mükellefler Grup Başkanlığı tarafından itiraz edilmiş olduğunun da bilgisi paylaşılırken, bugün Denizbank tarafından KAP’a yapılan açıklamada 2012 yılı için tahakkuk edilen KKDF kesintisi ve cezai faiz ödemesinin yürütmesini durdurulması yönünde karar çıktığı belirtildi. Dava sürecinin devam ettiğini ifade eden Denizbank yetkilileri, reddin 31 Ekim 2017 tarihli olduğunu ve İstanbul Bölge İdare Mahkemesi 10ncu İdari Dava Dairesi tarafından gerçekleştiği bilgilerini de paylaştı.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.