Ana SayfaGündem6 Soruda Zabit Katibi Uygulamalı ve Sözlü Sınavı! Sınav Tarihleri Açıklandı!

6 Soruda Zabit Katibi Uygulamalı ve Sözlü Sınavı! Sınav Tarihleri Açıklandı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Zabıt katibi başvurusu sonuçları açıklandı. Uygulama sınavları için bekleyiş ise 8 Kasım günü sona erecek ve tam 2.500 kişi zabıt katibi olarak istihdam edilecek!

Zabıt Katibi Uygulama Sınavını Kim Yapacak?

Zabıt Katibi uygulama sınavı, müracaatların gerçekleştirildiği adliyeler tarafından uygulanacak. Sınav sonuçlarına göre tam 2.500 kişi istihdam edilecek. Uygulama sınavını başarı ile tamamlayan adaylar, sözlü sınava davet edilecekler.

Zabıt Katibi Başvuru Sonuçları Nerede Yayınlandı?

Zabıt Katibi başvuru sonuçları başvuruları gerçekleştirdiğin adliyelere ait resmi internet siteleri üzerinden yayınlandı.

Zabıt Katibi Uygulama Sınavları Hangi Şehirlerde Yapılacak?

Başvurular sadece (alfabetik sıraya göre) Adana, Ankara, Bursa, Denizli, Erzurum, İstanbul ve Şanlıurfa Adliyeleri tarafından alındığı için, başvuru sonuçları da bu adliyelerin internet sitelerinde yayınlanacak.

Zabit Katibi Uygulamalı Klavye Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

Türkiye genelinde zabıt katibi kadrosu için tam 2.500 kişi istihdam edilecek. Yapılan başvurular sonucunda uygulamalı klavye sınavına girmeye hak kazanan kişiler, 8 Kasım ve 14 Kasım 2017 tarihleri arasında başvuru gerçekleştirdikleri adliyelerin komisyonları tarafından sınava alınacak. 3 dakika süre içerisinde yanlışsız, en az 90 kelime yazılması gerekecek.

Zabıt Katibi Sözlü Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

Uygulamalı Klavye Sınavı’nda başarı gösteren adaylar, en geç 22 Kasım 2017 tarihine kadar adliyelerin adalet komisyonları ve adliyelerin resmi internet sitelerinden yayınlanacak olup, Yönetmeliğin 14. maddesine göre 25 Kasım – 8 Aralık tarihleri arasında sözlü sınava davet edilecekler.

Zabıt Katibi Sözlü Sınavda Hangi Konular Sorulacak?

Zabıt Katibi Sözlü Sınav aşamasında kadronun gerektirdiği mesleki bilgi alanından 40 puanlık soru, Atatürk İlkeleri ve İnkılap tarihi alanından 20 puanlık soru, genel kültür alanından 20 puanlık soru ve bir konuyu kavrama ve ifade yeteneği alanından 20 puanlık soru sorulacak.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.