Ana SayfaGündemSömestr Tatil Tarihi Belli Oldu! 15 Tatil Ne Zaman?

Sömestr Tatil Tarihi Belli Oldu! 15 Tatil Ne Zaman?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

2017 – 2018 eğitim, öğretim yılı içerisinde gerçekleşecek sömestr tatili için başlangıç ve bitiş tarihleri açıklandı. Duyuru, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan geldi.

15 Tatil (Sömestr tatil olarak da bilinir) tarihi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklandı. Birinci dönemden ikinci döneme geçiş arasında gerçekleşen ve iki hafta süren tatilin hangi tarihler arasında gerçekleşeceği hem öğrenciler, hem de veliler tarafından büyük bir merak ile bekleniyordu.

Sömestr Tatili Ne Zaman Başlayacak?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklama göre 2017 2018 eğitim öğretim yılı içerisinde uygulanacak olan sömestr tatil 22 Ocak 2018 Cuma günü itibariyle başlayacak. Ortalama 15 gün sürecek olan yarıyıl karne tatili, 2 Şubat 2018 tarihinde son bulacak. Okullar ise 5 Şubat 2018 Pazartesi günü itibariyle açılarak eğitim ve öğretime devam edecekler.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 15 tatilin uzatılması için adına henüz yapılmış bir açıklama yok. Lakin her sene bazı şehirlerde yoğun kar yağışları sebebiyle karne tatilinin uzatılması da gündeme geliyor. Özellikle kış aylarının yoğun geçtiği şehirlerde sömestr tatilin uzaması her yıl gündeme geliyor.

Okullar Ne Zaman Kapanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, TEOG’un yerine getirilen Liseye Geçiş Sistemi’nde sınava girmek isteyen öğrenciler Haziran ayının ilk hafta sonunda sınava girecekler. Bu sınavın hangi gün olacağı konusunda kesin bir açıklama yapılmaz iken, sınav tarihlerinin 2-3 Haziran 2018 tarihlerinden bir tanesi olacağı biliniyor.

2017 – 2018 eğitim öğretim yılı 8 Haziran 2018 Cuma günü okullarda düzenlenecek karne töreni ile son bulacak ve öğrenciler yaz tatiline başlayacaklar.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.