Ana SayfaEkonomiMilli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teşviklerinin İlk Taksit Ödemelerini Yolladı!

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teşviklerinin İlk Taksit Ödemelerini Yolladı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından eğitim ve öğretimde sağlanan devlet destekleri dahilindeki teşvikin ilk taksit ödemeleri saymanlıklara gönderildi.

İlk Taksitler Saymanlıklara Yollandı     

Milli Eğitim Bakanlığı’nın okullara ödenecek devlet destekleri kapsamındaki eğitim – öğretim teşvikinin ilk taksit ödemeleri okullara verilmek üzere il ve ilçelerdeki saymanlıklara yollandı. Saymanlıklara yollanan destek tutarının ilk taksiti toplamda 425 milyon 342 bin 85 Türk Lirası olarak açıklandı.

2017 Yılında Okullara Toplam 1 Milyar 215 Milyon Ödeme

Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinin verdiği bilgilere göre Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü tarafından 2017 – 2018 öğretim – öğretim yılı için okul öncesi özel eğitim veren, ilkokul eğitimi veren, ortaokul, lise ve temel liselere 2017 genelinde toplam olarak 1 milyar 215 milyon Türk Lirası ödeme yapılacak. Bu tutarın ilk taksiti olan 425 milyon 342 bin 85 liralık kısım okullara ödeme yapılması için ilgili saymanlıklara yollandı.

Özel okullara sağlanan teşvik ödemelerinin, bu ay ödenen ilk taksitlerden sonra 2018 yılının şubat ayında ikinci taksiti, 2018 yılının haziran ayında da üçüncü taksiti ödenecek. 2017 yılının kasım ayında yapılan ödemeler ile birlikte 2014 – 2015 eğitim öğretim yılından bu yana eğitime devlet tarafından toplam olarak 3 milyar 285 milyon 45 bin 340 lira ödeme yapılmış oldu.

Meslek Liseleri Teşvik Ödemeleri de Yapıldı

MEB teşvik ödemeleri kapsamında 69 adet özel mesleki eğitim ve teknik eğitim okulunda OSB’lerin içinde 20 alanda, OSB’lerin dışında 26 alanda eğitim öğretim gören toplam 40 bin 797 öğrenciye 76 milyon 377 bin 854 lira ödeme yapılacak. bu ödemeler ile birlikte Organize Sanayi Bölgeleri’ndeki tenkil ve özel mesleki eğitim veren okullara 2012 – 2013 eğitim – öğretim yılından bu yana sağlanan destek tutarı 351 milyon 411 bin 508 lira olarak açıklandı. 2017 yılında OSB’lerin dışında ve içinde bulunan okullarda okuyan öğrenciler için 218 milyon lira destek ödenecek. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.