Ana SayfaGündemÇin’in Avrupa Kapısı Türkiye Oluyor, Bank of China İstanbul’a Şube Açıyor!

Çin’in Avrupa Kapısı Türkiye Oluyor, Bank of China İstanbul’a Şube Açıyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bu içerikte neler var?

Dünyanın 7. Büyük bankası olarak bilinen Bank of China, Levent’te şube açacak.

Çin İstanbul Başkonsolosu Qian Bo, Türkiye ile Çin arasındaki ticari ve stratejik ilişkilerin geliştirilmesinin hedeflendiğini ifade etti. Dünyanın en büyük yedinci bankası olarak tanınan Bank of China, 2017 yılının başında 300 milyon Dolarlık sermayesini Türkiye’ye aktardı. İstanbul’da açılacak şube için çalışmalara başlayan banka, küresel işlem hacminde global düzeydeki en yüksek yedinci banka olma ünvanını taşıyor.

2013 yılında açıklanan ‘Bir Kuşak, Bir Yol Projesi’ ile hedeflerini Batı’ya yönelten Çin, planları arasında İstanbul’u oldukça önemli bir konumda bulunduruyor. 65 farklı ülkede 3 milyar kişiye dokunmayı hedefleyen projenin Avrupa kıtasına giriş kapısı olarak İstanbul tanımlanıyor. Proje için Çin hükümeti tarafından ayrılan hükümet fonu ise 1 milyar Dolar’a tekabül ediyor.

300 Milyon Dolarlık Sermaye!

Yıl başında Türkiye’ye 300 milyon dolarlık sermaye sokması ile gündeme gelen Bank of China, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK)’ya gerekli başvuruları yaptı. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Bo, Bank of China’nın ilk şubesinin İstanbul’un Levent ilçesi ile Mecidiyeköy civarında yer alacağını ifade etti.

Çin’in Chongqing şehri ile İstanbul arasında kardeş şehir ilişkisinin kurulmasının hedeflendiğini ifade eden Bo, 2016 yılında Çin’den Türkiye’ye gelen turist sayısının 155 bin kişi olduğunu, bu rakamın 2018 yılı ile ivmeli bir artışa geçmesini düşündüklerini aktardı.

ICBC Bankası’nın Vakıfbank’a ve EXIM Bank’a finansman sağladığını hatırlatan Bo, ZTE firmasının NETAŞ’tan 100 milyon dolarlık hisse aldığını, Power China’nın Avrasyo bölgesi için merkez üssü olarak İstanbul’u belirlediğini, COSCO Shipping’in Kumport Limanı’ndan yüzde 65’lik yer aldığını hatırlattı.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.