Ana SayfaGündemAnne Memurların Yarım Gün Çalışma Hakkı, Baba Memurlara Da Tanınacak!

Anne Memurların Yarım Gün Çalışma Hakkı, Baba Memurlara Da Tanınacak!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bu içerikte neler var?

Hükümetten bir müjde de memur annelere geldi. Memur anneler doğum sonrasında yarım gün çalışarak tam gün maaşı alabilecekler!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, kamuda 1 milyon 170 bin kadın memur için büyük bir merakla beklenen kararı açıkladı. Düzenlemenin birkaç gün içerisinde çıkacağının müjdesini veren Bakan Sarıeroğlu, doğum izni sonrasında okul çağına gelene kadar memur annelerin yarı zamanlı çalışabileceklerini, ilk çocuk için 60 gün, ikinci çocuk için 120 gün, üçüncü ve daha fazla çocuk için 180 günlük yarım gün çalışma haklarının olacağını ifade etti.

Yarı zamanlı çalışan annelere tam gün maaşı verileceğini ifade eden Sarıeroğlu, maaşın bu süreçte tam maaş olarak yatacağını ifade etti.

Engelli doğum yapan memur annelerin yarım gün çalışma hakkının 12 ay olacağını ifade eden Sarıeroğlu, normal doğum yapan annelerin çocuklarının ilkokul çağına gelene kadar yarım gün çalışma haklarının olduğunu, bu durumda yarım gün ücreti alırken, fiili çalışmaya bağlı olan ödemelerin de devam edeceğini belirtti. Çocuk ilkokula başlayana kadar yarım gün çalışma hakkı kullanılırsa; hizmet süresi, derece yükselmesi ve kademe ilerlemesi konularında da yarım gün hesabı yapılarak dikkate alınacak.

Tek Müjde Annelere Değil!

Yönetmeliğin yayınlanması ile birlikte eşi doğum yapan memur babalar da yarı zamanlı çalışma hakkından faydalanabilecek iken, babalık izninin bitimi sonrasında isteyen babalar yarı zamanlı çalışma için başvuru gerçekleştirebilecek.

Çocuğun ilköğretim çağına gelmesine kadar annelerin faydalanabileceği yarı zamanlı çalışma hakkı, yeni yönetmelik ile birlikte eşi çalışan babalara da tanınacak.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.