Ana SayfaEkonomiGümrük ve Ticaret Bakanı’ndan Esnafa Eylem Planı Müjdesi!

Gümrük ve Ticaret Bakanı’ndan Esnafa Eylem Planı Müjdesi!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, esnaf ve sanatkarların sorunlarının çözümünü amaçlayan bir eylem planı hazırladıklarını açıkladı.

Esnaf ve Sanatkarların 2023 Vizyonu başlıklı bir eylem planı hazırladıklarını açıklayan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, bu planın amacının sorunları ele almak ve ekonomi alanında çözüm yolları üretmek olduğunu, 2018 yılının ilk üç aylık döneminde ESSEP olarak adlandırdıkları Esnaf ve Sanatkarlar Strateji Belgesi ve Eylem Planı’nın uygulamaya alınacağını söyledi.

Bakan Bülent Tüfenkci TBMM’de Sunum Yaptı

Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülen 2018 bütçesi ile ilgili Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın planlarını sunan Bülent Tüfenkci, esnaf ve sanatkarları sevindirecek haberler de verdi. Tüfenkci, ESBİS olarak bilinen Esnaf ve Sanatkar Bilgi Sistemi’ne kayıtlı olan 1 milyon 70 bin esnafın olduğunu, bu kişilere çeşitli hizmetler vererek işlerini kolaylaştırdıklarını, hazırladıkları eylem planında da bu hizmet ve kolaylıkların artırılacağını, planla ilgili çalışmalarda sona geldiklerini ve kısa süre içinde tamamlayacaklarını, 2018 yılının ilk çeyreğinde ESSEP’i uygulamaya alacaklarını açıkladı.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın 2018 Bütçesini Açıkladı

Bülent Tüfenkci, bu yıl kurulan Esnaf Ahilik Sandığı ile ilgili yapılacak olan kesintilerin de 2018 yılında başlayacağını söyleyerek, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın 2018 yılına dair bütçesinin 1 milyar 238 milyon 558 lira olduğunu olarak ön görüldüğünü de açıkladı.

Yeni Hal Kanunu’ndan da bahseden Bakan Tüfenkci, bu kapsamda yürütülen çalışmalarda sona yaklaştıklarını, yapılacak düzenleme ve değişikliklerin başında toptancı hallerinin kurulması, işletilmesi olduğunu, üreticilerin ve bağlı oldukları örgütlerin piyasada daha aktif olarak bulunmalarını sağlayacaklarını, üretici ve tüketici arasındaki zinciri kısaltarak fiyatların düşmesi için uğraştıklarını da sözlerine ekledi. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.