Ana SayfaEkonomiTürk Eximbank’tan İhracatçılara Kur Desteği Geliyor!

Türk Eximbank’tan İhracatçılara Kur Desteği Geliyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türk Eximbank tarafından KOBİ’ler başta olmak üzere tüm ihracatçılara vadeli kur imkanı tanınacağı, bu konudaki çalışmaların sürdüğü açıklandı.

Türk Eximbank’tan Açıklama

Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, ihracatçılar sevindirecek bir açıklama yaptı. Yıldırım, başta KOBİ olarak bilinen küçük ve orta ölçekli işletmeler olmak üzere tüm ihracatçılara forward yani vadeli kur imkanı sunulacağı, bu konunun gündemde olduğunu ve Eximbank’ın bununla ilgili çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

KOBİ’ler başta olmak üzere ihracatçılara vadeli kur imkanı ile ilgili çalışmaların Türk Eximbank tarafından yürütüldüğünü ve halen devam ettiğini söyleyen Adnan Yıldırım, bankanın bu ürününün sunulmasının önümüzdeki aralık ayı içinde gerçekleşeceğini, ihracatçılardan kar gözetilmeden fiyatlama yapılacağını da söyledi.

İhracatçılar Kur Yönetiminde Bilinçli Olmalılar

Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım açıklamasında Türkiye’de dolarda ve döviz kurunda son zamanlarda görülen dalgalanmalar, oynaklık ve yaşanan gelişmeler ele alındığında kur riskinin yönetimi ile ilgili ihracatçıların çok dikkatli ve temkinli olmaları gerektiği gerçeğinin ortaya çıktığını, bu konuda bilinçli davranmanın bir gereklilik olduğunu, kur riski yönetimini iyi bir şekilde yapmayan ihracatçıların başlangıç itibariyle bütçelerinde karlı gibi gözüken işlemlerin kurun aleyhlerine ilerlemesinden dolayı zarar edebildiklerini söyleyerek ihracatçılara uyarıda bulundu.

Vadeli Kur İşlemleri Riskin Önüne Geçecek

Adnan Yıldırım, kuru riskinin azaltılması ve döviz kurundaki dalgalanmaların önüne geçilerek istikrar sağlanması amacıyla risk yönetiminde vadeli işlemlerin kullanılması gerektiğini, bu kullanımın kurun üzerinde meydana gelen ani şokların da önüne geçeceğini de belirterek, Türk Eximbank’ın 2011 yılının haziran ayından bu yana ihracatçıların kur riskinden korunması amacıyla döviz satım opsiyonu ve 2015 yılının ocak ayından bu yana da döviz alım opsiyonu hizmeti sunduğunu, bunun da ihracatçıların kur riskine karşı kendilerini ekonomi olarak sigortalamak anlamına geldiğini söyledi. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.