Ana SayfaGündemYerli Otomobilin Şarj İstasyonlarına İlk Talep Geldi!

Yerli Otomobilin Şarj İstasyonlarına İlk Talep Geldi!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği yerli otomobilin şarj istasyonlarının talibi oldu.

Yerli Otomobili Üretecek Firmalar Belli Olmuştu

Türkiye’nin yerli otomobilini üretecek olan firmaların belli olmasından sonra otomobilin şarj istasyonlarına talip olan firmalar da ortaya çıkmaya başladı. Yerli otomobil üretimi yapacak firmaların Anadolu Grubu, BMC, Turkcell, Kıraça Holding ve Zorlu Holding olduğu geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanmıştı.

Şarj İstasyonları Çalışmasını EPDK Yürütüyor

Yerli otomobilin şarj istasyonlarının kurulması ile ilgili çalışma kısa adı EPDK olan Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından yürütülüyor.  EPDK’nın Elektrikli Araçların Şarj İstasyonuna İlişkin Usul ve Esaslar adlı yürüttüğü çalışmayla ilgilenen firmalar talip olduklarını bildirmeye başladılar. Çalışmanın ana konusu olan yerli otomobil şarj istasyonlarının kurulması çalışmasına ilk talep elektrik dağıtım şirketlerinin altında toplandığı çatı olan Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği’nden (ELDER) geldi. ELDER bu konudaki talebini henüz sözlü olarak Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu ile paylaştı.

ELDER’den Açıklama

ELDER yetkililerinden alınan bilgiler EPDK’nın bu çalışmasının henüz kendilerine resmi olarak ulaşmadığı, bu sebeple şu an itibariyle sadece sözlü olarak iletişimde oldukları, yerli otomobilin şarj dolum istasyonlarını elektrik dağıtım şirketlerinin kurması gerektiği, şarj dolum istasyonlarının dağıtım şebekelerinin bir parçası olacağı, bu yüzden de sistemde kaynaklanabilecek kesinti, arıza ve benzeri problemlerin hızlı bir şekilde kontrol altında tutulmasının önemli olduğu yer alıyor.

Otomobil Sahipleri Kredi Karı ile Elektrik Satın Alabilmeli

Elektrik Dağıtım Şirketleri Derneği’nin yaptığı açıklamada ayrıca şarj istasyonlarını elektrik dağıtım şirketlerinin kurması, elektriğin dağıtım işinin de perakende şirketleri ve tedarikçiler tarafından yapılması gerektiği, şarj istasyonlarının kurulması çalışmasında altyapının oluşturulması ve ekonomi alanını ilgilendiren elektrik satışının birbirinden ayrı tutulması gerektiği, yerli otomobil sahiplerinin tedarikçiler tarafından kendilerine verilecek özel kartlarla veya kredi kartları ile elektrik satın alabilecek olması, sistemin ne kadar yaygınlaşacağının şarj istasyonlarının sayısı konusunda da belirleyici olacağı, bu konu hakkındaki kararın EPDK’ya ait olduğu da bildirildi. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.