Ana SayfaGündemEt ve Süt Kurumu 21 İşyerini Mahkemeye Verdi!

Et ve Süt Kurumu 21 İşyerini Mahkemeye Verdi!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Et ve Süt Kurumu ve Et ve Balık Kurumu, logo ve isim benzerliği ile vatandaşları aldatmaya yönelik ticaret yapılması sebebiyle 21 farklı iş yeri için kamu davası açtığını duyurdu.

Et ve Süt Kurumu (ESK) tarafından yapılan yazılı açıklamada, kurumun Türkiye genelinde hizmet vermekte olan ve bayilik sistemi ile dağıtılmış olan satış mağazaları ile olan sözleşmelerin 27 Ağustos 2017 tarihi itibariyle iptal edildiği belirtildi. Şehirlerde hizmet veren bayiler ile bir bağı kalmadığını ifade eden Et ve Süt Kurumu, bazı illerde hizmet vermekte olan Franchisee satış mağazalarının Et ve Süt Kurumu tabelalarını indirdikleri halde, ayak alışkanlığını kullanabilmek adına yanıltıcı şekilde benzer isim, benzer renk ve benzer logo kullanımında olduklarını ve faaliyetlerini bu benzerlikler ile devam ettirdikleri belirtildi.

Logo Benzerliğinden Vatandaşı Yanıltmaya Teşvik!

Et ve Süt Kurumu tarafından yapılan bu tespit sonrasında; dış mekan rengi, logo benzerliği, isim benzerliği, tabela benzerliği gibi sebepler etkisinde halen Et ve Süt Kurumu’nun bayisiymiş gibi algı oluşturan ve vatandaşları aldatmaya yönelik devam ettirilen 25 mağaza hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayette bulunulduğu belirtilirken; Et ve Süt Kurumu ile Et ve Balık Kurumu ile bir alakası olmadığı halde, logosunu ve adını aynı olacak şekilde ya da tüketici vatandaşları yanıltacak derecede benzerlik ile kullanan 21 iş yeri için de “Marka Hakkına Tecavüz” suçlaması ile kamu davası açıldığı belirtildi.

Et ve Süt Kurumu ile Et ve Balık Kurumu tarafından yapılan yazılı açıklamada, Türkiye genelinde 9 farklı şehirdeki 15 satış mağazasında hizmet verilmeye devam edildiği, bu mağazaların adres ve iletişim bilgilerinin de www.esk.gov.tr internet sitesinde yer aldığı, bu mağazalar dışındaki mağazalardan alışveriş yapılırken Et ve Süt Kurumu’nun bayisinin olunmadığı bilinci ile alışveriş yapılması gerektiği ifade edildi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.