Ana SayfaGündemSon 10 Yılın Sınavları İncelenecek! Tekrardan Sınava Çağırılabilirsiniz!

Son 10 Yılın Sınavları İncelenecek! Tekrardan Sınava Çağırılabilirsiniz!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Mahmut Özer, son 10 yılın sınav sonuçları kapsamında daha ayrıntılı inceleme ve değerlendirme yapmak için Sınav Sonuçlarını İzleme ve Değerlendirme Birimi kurduklarını açıkladı.

Biyometrik Analiz de Yapılacak!

Yeni kurulan birim ile son 10 yıllık süreçteki ÖSYM tarafından yapılan tüm sınavların ayrıntılı olarak incelemesinin yapılacağını söyleyen ÖSYM Başkanı Mahmut Özer, birimde çalışanların her birinin tüm sınavlara ilişkin ayrı ayrı ve farklı analizlerinin olacağını söyledi. Bu kapsamda her bir sınav için bütün sınav merkezleri kapsamında olağan dışılık analizlerinin gerçekleştirileceğini söyleyen Özer, aynı zamanda da biyometrik analiz de yapılacağını, bu analiz ile bir adayın yerine başka birinin sınava girip girmediğinin tespit edileceğini söyledi.

Yeni kurulan birimin hem gelen ihbarları inceleceğini hem de her aday için kapsamlı ve detaylı incelemeler yapacağını söyleyen Özer, adayların girmiş oldukları benzer sınavların sonuçlarının tek tek değerlendirileceğini, olağan dışı tespitlerin bulunması halinde ise adayların eşdeğer bir sınava girmeleri için tekrardan çağırılacaklarını söyledi.

Analizler Kasım Sonunda Tamamlanacak

Sınav Sonuçlarını İzleme ve Değerlendirme Birimi’nin ilk aşamada Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmalara konu olan sınavların incelemelerinden başlanacağını söyleyen Özer, söz konusu analizlerin 2017 kasım sonunda tamamlanacağını, sonrasında ise soruşturma olmasına ya da olmamasına bakılmaksızın 10 yıllık süreçteki tüm olağan dışı durumların raporlarının hazırlanacağını, olağandışı durum tespitinde ise suç duyurusunda bulunulacağını söyledi.

34 Joker Aday Var!

Şuanda 34 joker aday belirlediklerini açıklayan Özer, 43 adayın da sınav sonuçlarının iptalini gerçekleştirdiklerini,  toplamda 77 kişiye suç duyurusunda bulunulduğunu, 21 kişiyi de eş değer sınavı için çağırdıklarını, eşdeğer sınava katılım gösteren 6 kişiden 3’nün sınavının geçersiz olarak kayda alındığını söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.