Ana SayfaEkonomiMerkez Bankası Açıkladı! Dolar/TL Beklentisi Yükseldi!

Merkez Bankası Açıkladı! Dolar/TL Beklentisi Yükseldi!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 77 katılımcı ile gerçekleştirdiği, 2017 yılı Kasım Ayı Beklenti Anketi açıklandı.

TÜFE Arttı

Açıklanan rapora göre, 2017 kasım ayında tüketici enflasyonu (TÜFE) beklentisi, bir önceki anket beklentisi dönemi ile kıyaslandığı zaman yüzde 0,60 oranında artış meydana geldi. Söz konusu artış ile TÜFE yüzde 0,75 olarak açıklandı. Aralıktaki TÜFE beklentisi ile aynı anket dönemlerinde sırası ile yüzde 0,51 ve yüzde 0,43 olarak açıklandı. 2018 Ocak TÜFE beklentisi ise yüzde 1,27 olarak kayda geçti.

Cari Yıl Sonu TÜFE Beklentisi Yükseldi!

Cari yıl sonu TÜFE beklentisine bakıldığında yüzde 10,68 seviyesine yükseldiği açıklandı. Bir önceki anket döneminde cari yıl sonu TÜFE beklentisi yüzde 9,89 olarak açıklanmıştı. Ekim ayı anketinde 12 ay sonrası TÜFE beklentisi yüzde 8,52, 24 ay sonrası TÜFE beklentisi yüzde 7,98 olarak açıklanmıştı. Kasım anketine göre bu oranlar sırası ile yüzde 8,65 ve yüzde 8,25 olarak açıklandı.

Cari İşlemler Açığı Beklentisi Yükseldi

Bir önceki anket döneminde 38 milyar dolar olan cari işlemler açığı beklentisi kasım anketinde 39,1 milyar dolar olarak açıklandı. 2018 cari işlemler açığı beklentisine bakıldığında ise aynı anket dönemlerinde sırası ile 40,1 milyar dolar ve 40,5 milyar dolar olarak açıklandı.

Dolar/TL Beklentisi Yükseldi!

Katılımcıların 2017 sonu döviz kuru yani dolar/TL parametresi beklentisi kasım anketinde 3,8624 lira olarak açıklandı. Bir önceki anket döneminde bu beklenti 3,7165 liraydı.

Yıl Sonu Büyüme Beklentisi Yüzde 5,5′ Çıktı!

2017 GSYH büyüme beklentisine bakıldığında ise yüzde 5,5′ yükseldiği görülmekte. Bir önceki anket döneminde bu oran yüzde 5,2 seviyesindeydi. Yine bir önceki anket döneminde yüzde 4,3 olan 2018 büyüme beklentisi, kasım  anketinde yüzde 4,2’ye çıktı.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.