Ana SayfaEkonomiBankacılık Sektörü Toplam Mevduat Arttı!

Bankacılık Sektörü Toplam Mevduat Arttı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu’nun (BDDK) verilerine göre 2017’nin ilk 9 aylık dönemin bankacılık sektörünün toplam mevduatı geçen yılın aynı dönemi ile kıyaslandığı zaman yüzde 21,1 oranında artış göstererek 1 trilyon 511 milyar 833 milyon liraya yükseldi.

Bankacılık sektörünün aynı dönemindeki nakdi kredileri incelendiği zaman yine artış meydana geldi. Söz konusu artış yüzde 23,3 oranında olup, nakdi kredi tutarı 2 trilyon 22 milyar 858 milyon lira oldu.

Sektörün borçlandırma devamlılığının sağlanmasında önemli olan göstergelerden kredilerin mevduata olan oranını bakıldığında 2017 yılının Eylül dönemi itibari ile toplamda 79 ilde yüzde 100 seviyesinin üzerine çıktı. Bu oran, geçen yılın aynı döneminde 77 ilde yüzde 100’ün üzerindeydi.

65 İl Geriledi!

Kredilerin geri dönüşlerinde olumlu seyir izlenirken, 2017’nin ocak- eylül dönemleri arasında geçen yıla oranla takipteki alacakların nakdi krediye olan oranı toplamda 65 ilde gerileme yaşadı.

İlk Sırada Gaziantep Yer Aldı!

Ülkemizdeki nakdi kredilerin mevduata olan oranı kapsamında eylül sonu itibari ile Gaziantep ilk sırada yer aldı. Gaziantep’te nakdi kredilerin mevduata oranı yüzde 318,2 olarak açıklanırken, 1 Türk Lirası değerindeki mevduata karşın 3,2 Türk Lirası değerinde kredi kullandırımı söz konusu oldu.

Kredinin mevduata oranı en fazla olan illerde ikinci sırada yer alan Erzurum ve Kahramanmaraş oldu. Üçüncü sırada ise Şanlıurfa yer aldı. Erzurum ve Kahramanmaraş’taki kredi/mevduat oranı yüzde 307,7, Şanlıurfa’daki bu oran ise yüzde 260,9 olarak açıklandı. Kredi-mevduat oranı en fazla olan iller arasında Siirt, Diyarbakır, Bitlis, Adıyaman ve Van’da yer aldı.

Kişi Başı Nakdi Kredi Kullanımında İstanbul İl Sırada!

2017’nin eylül dönemi itibari ile kişi başına nakdi kredi kullanımlarına bakıldığında İstanbul ilk sırada yer aldı. İstanbul’da nakdi kredi kullanımı 43 bin 595 lira oldu. İstanbul’dan sonra Ankara, Denizli, Antalya ve Kocaeli yer aldı. Bu illerde ise sırası ile 39 bin 119 lira, 25 bin 520 lira, 24 bin 350 lira, 20 bin 715 lira olarak kayıtlara geçti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.