Ana SayfaEkonomiTürk Hisse Senetlerine Büyük Rağbet Var!

Türk Hisse Senetlerine Büyük Rağbet Var!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı tarafından konu ile alakalı olarak yapılan açıklamaya göre, Türk hisse senetleri ve menkul kıymetlerine dış ülkelerden yoğun talep var.

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ katılmış olduğu Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi’nde konu ile alakalı olarak bir takım açıklamalarda bulundu. Karadağ yapmış olduğu açıklamasında, hem dünya çapındaki talebi, hem de yerli talebi karşılayabilmek adına asgari 1 ayda ya da 2 ayda bir yüksek miktarda yeni arzlar gerektiğini kaydetti.

Türk Sermaye Piyasaları Birliği tarafından düzenlenen bu kongrede Türk hisse senetlerine ve menkul kıymetlerine dışarıdan oldukça fazla rağbet olduğunu söyleyen Himmet Karadağ, yeri ürünlerin temin edilememiş olmasından dolayı bu talebin karşılanamadığını belirtti. Ek Toptan Satışlar Pazarı’nda ufak – tefek şirketlerin hisse satışları sayesinde az bir meblağda olsa market capte genişleme görüldüğünü belirten Karadağ, bunun yine de yeterli olmadığına ve en az ayda ya da 2 ayda bir yüksek miktarda halka arz yapılmasına ihtiyaç duyulduğuna dikkat çekti. Ayrıca o kısmı canlandırmak ve halka arzlara olan alakayı çoğaltmak için çok çaba sarf etmeleri gerektiğine de vurgu yaptı.

Günlük İşlem Hacmi 11 Milyar Lirayı Buldu 

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ ayrıca açıklamalarında hisselere yönelik gerçekleştirilen talebi artırarak çalışmalara devam etmeleri gerektiğini, uluslararası piyasalar ile kıyaslama yaptıklarından durumun çok iyi olduğunu gördüklerini ve Kasım ayı içerisinde günlük işlem hacmini 11 milyarın üzerine çıkardıklarına da dikkat çekti.

Öte yandan aracı kurumlara çağrıda bulunan Karadağ, en kısa zamanda hedefleri olan 1 milyar lira ya da dolar piyasa değeri olan şirketleri borsada göreceklerini de açıklamalarına ekledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.