Ana SayfaGündemMerkez Bankası Başkanları Frankfurt’ta Buluştu!

Merkez Bankası Başkanları Frankfurt’ta Buluştu!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Frankfurt’ta düzenlenen konferansta Amerika, İngiltere, Avrupa ve Japonya merkez bankalarının başkanları bir araya geldi.

MB Başkanları Buluştu

Kısa adı ECB olan Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, FED olarak bilinen Amerika Merkez Bankası Başkanı Janet Yellen, BOE olarak bilinen İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mark Carney ve BOJ olarak bilinen Japonya Merkez Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda bugün Frankfurt’ta tertiplenen Politikanın Kalbinde: Merkez Bankası İletişiminde Mücadeleler ve Fırsatlar temasındaki konferansta buluştu.

Görüş Çeşitliliği Bizim için Önemli

FED Başkanı Janet Yellen, Frankfurt’ta düzenlen konferansta bir konuşma yaptı. Yellen yaptığı konuşmada büyük bir komitelerinin olduğunu, bu komitede 19 kişinin yer aldığını, komitenin kalabalık olmasından dolayı büyük zorluklar yaşadıklarını, herkesin farklı fikirlerde olduğunu, bunun kamuoyu ile kurulan iletişimde bazen karışıklıklar yaşanmasına yol açtığını, ancak fikir çeşitliliğinin de kendileri için önem taşıdığını söyledi.

Yönlendirmeler Şartlarla Bağlantılı Olmalı

Amerika Merkez Bankası Başkanı Janet Yellen, konuşmasında ayrıcaa FED’in gelecekle ilgili ekonomik politikalarından da bahsederek bu politikaların belirlenmesi ile ilgili yapılan yönlendirmeleri her zaman faydalı bulduğunu, ancak bu yönlendirmeler yapılırken ekonomideki gündemin genel durumun, görünümün ve ekonomik şartların da göz önünde bulundurulması gerektiğini, bu şartlarla bağlantılı yönlendirmeler yapılması gerektiğini de belirtti.

Yönlendirmelerimize Devam Edeceğiz

Almanya’nın Frankfurt kentinde düzenlenen toplantıda Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi de bir konuşma yaparak ECB tarafından yapılan gelecek ile ilgili yönlendirmelerin başarılı olduğunu, bu sözlü yönlendirmelerdeki amaçlarının korumacılık olduğunu, bunu başardıklarını, faiz artırımında sonra da bu yönlendirmelerinin devam edip etmeyeceğinin  şu an belli olmadığını söyledi. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.