Ana SayfaEkonomiTarım Sektörü Sanayiye Yarım Milyon Fark Attı!

Tarım Sektörü Sanayiye Yarım Milyon Fark Attı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, tarım sektörünün bu yılın ağustos döneminde sanayi sektöründen 516 bin kişi daha fazla istihdam imkanı sağladığını açıkladı.

Mayıs, haziran ve temmuz aylarında da olduğu gibi tarım sektörünün ağustos ayında da sanayiden çok daha fazla istihdam imkanı sağladığını ifade eden Bayraktar, tarımın sanayiye yarım milyondan fazla fark attığını söyledi. Bu yılın ağustos döneminde bir önceki kıyasla tarımın istihdamının 68 bin kişi azaldığını söyleyen Bayraktar, buna rağmen geçen yılın aynı dönemine göre 193 bin kişi arttığını açıkladı.

Tarım sektörünün mayıs ayında toplamda 5 milyon 577 bin kişilik istihdam sağladığını söyleyen Bayraktar, haziran ayında 5 milyon 575 bin, temmuz ayında ise 6 milyon 21 bin kişiye istihdam imkanı verildiğini söyledi. Ağustos ayında toplam istihdamın 28 milyon 828 bin olduğunu söyleyen Bayraktar, bunun yüzde 20,7’lik kısmının tarım sektörü tarafından karşılandığını, bu rakamın geçen yılın aynı döneminde yüzde 21’e tekabül ettiğini, bunun nedeninin ise geçen yılın ağustos döneminde 27 milyon 473 bin olan istihdam sayısının 1 senede 1 milyon 355 bin artış göstermesi olduğunu söyledi.

En Büyük Pay Hizmetler Sektöründe!

İstihdamda tarım sektörünün payının yüzde 20,7’yken, sanayinin burada payının yüzde 18,9 olduğunu söyleyen Bayraktar, inşaat sektörünün payının ise yüzde 7,9’da kaldığını, istihdamdaki en büyük payın ise hizmet sektörüne ait olduğunu, hizmet sektörünün sağladığı istihdamın yüzde 52,6’ya tekabül ettiğini söyledi.

Tarım sektörünün işsizliği aşağı yönlü çeken en önemli sektörlerden biri olduğunu söyleyen Bayraktar, ağustos döneminde kadınlardaki işsizliği 5,3 puan düşürdüğünü, bu düşüş ile kadınlardaki işsizliğin yüzde 20,3 seviyesinden yüzde 15’e indiğini, erkeklerde ise 1,3 puan ile yüzde 9,7 olan seviyenin yüzde 8,4’e indiğini söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.