Ana SayfaEkonomiİlk 9 Ayda Akaryakıt İstasyonlarında 44 Milyar Lira Harcama Yapıldı!

İlk 9 Ayda Akaryakıt İstasyonlarında 44 Milyar Lira Harcama Yapıldı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) verilerine göre, 2017’nin Ocak ile Eylül dönemleri arasında akaryakıt istasyonlarında kartla yapılan işlem sayısı 305 milyon adet olarak açıklandı. Yapılan 305 milyon adet işlemin kredi kartı ile yapılan kısmı 232 milyona, banka kartı ile yapılan kısmı ise 73 milyona tekabül etti.

Akaryakıt istasyonlarında kredi kartı ve banka kartı ile yapılan harcamaların tutarına bakıldığı zaman ise söz konusu dönemde geçen yılın aynı dönemi ile kıyaslandığı zaman yüzde 20 oranında artış meydana geldiği görüldü. Bu artış ile birlikte toplamda yapılan harcama 44 milyar 936 milyon liraya çıktı. Akaryakıt istasyonlarında geçen yılın aynı döneminde kartla yapılan harcama 37,5 milyar lira değerindeydi.

2017’nin Ocak ile eylül dönemleri arasında akaryakıt istasyonlarında kredi kartı ile toplamda 39,6 milyar lira değerinde, banka kartı ile toplamda 5,3 milyar lira değerinde harcama gerçekleşti.Geçen yılın ocak-eylül dönemleri arasında kredi kartı ile yapılan harcama 34,1 milyar liraya, banka kartı ile yapılan harcama ise 3,4 milyar liraya tekabül ediyordu. Kredi kartı ve banka kartı ile akaryakıt istasyonlarında geçen yılın tamamında toplamda yapılan harcama ise 51,3 milyar liraya tekabül ediyordu.

En Fazla Harcama Ağustos Ayında

Bankalararası Kart Merkezi verilerine göre, akaryakıt istasyonlarında kartla yapılan alışverişlerde bu sene aylık olarak inceleme yapıldığı zaman en fazla ağustosta harcama yapıldığı gözlemlendi. Ağustos ayında toplamda 5 milyar 863 milyon lira değerinde harcama yapıldı. Bu dönemde kredi kartı ile yapılan harcama 5 milyar 64 milyon lira, banka kartı ile yapılan harcama ise 799 milyon liraya tekabül etti.

En düşük harcamanın yapıldığı ay ise Şubat olarak açıklandı. Şubat ayında akaryakıt istasyonlarında yapılan harcamanın toplam tutarı 4 milyar 213 milyon liraya tekabül etti. Bu dönemde kredi kartı ile yapılan harcama 3 milyon 789 milyon liraya, banka kartı ile yapılan harcama ile 424 milyon liraya tekabül etti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.