Ana SayfaGündemBankaların 10 Bin Adet Gayrimenkulü Satışta!

Bankaların 10 Bin Adet Gayrimenkulü Satışta!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Banka ve finans şirketlerinin satışta olduğu bilinen gayrimenkullerinin sayısı 8.412. henüz satışa çıkartılmamış olanlarla birlikte bu rakamın 10.000 adedi bulduğu tahmin ediliyor.

Henüz Satışa Çıkartılmayanlar da Var

Bankalar tarafından kullandırılan kredilerin ödenmemesi durumunda banka ve finans şirketleri tarafından başlatılan yasal takip, haciz gibi işlemlerin sonucunda bankalara devrolan, sonrasında da satışa çıkartılan bilinen gayrimenkul sayısı 8.412 adet. Ayrıca yine bankaların bünyesinde bulunan ancak henüz satışa çıkartılmamış olan gayrimenkullerle birlikte bu rakamın 10.000 adet civarında olduğu tahmin ediliyor.

Bazı Bankalar Gayrimenkullerini Açıklamıyor

Türkiye’deki bankaların internet siteleri incelendiğinde 10.000 adede yakın gayrimenkulün satışta olduğu görülüyor. Bankaların internet sitelerinde 8.412 adet gayrimenkul satışa hazır halde. Ancak bazı finans şirketleri ve bazı bankaların açıklamadığı gayrimenkullerin olması da göz önünde bulundurulduğunda bu rakamın 10.000 adede ulaşacağı tahmin ediliyor. Satışa çıkartılmayan kısım gayrimenkullerin değer belirleme aşamasında olduğu biliyor. Bazı bankalar satışa çıkarttıkları gayrimenkullerini kamuoyu ile paylaşırken, bazıları da bunu açıklamamayı tercih ediyor.

Vakıfbank En Fazla Gayrimenkule Sahip Banka

Bankaların internet sitelerinden ve gayrimenkul pazarlama şirketlerinin verilerinden elde edilen bilgilere göre Türkiye’de en çok gayrimenkule sahip bankanın Vakıfbank olduğu ortaya çıktı. Vakıfbank’ın satışta olan gayrimenkullerinin sayısı 2.422 adet.

Bankalar tarafından konut kredisi kullandırırken ipotek altına alınan evler, ticari kredi kullandırırken ipotek altına alınan çeşitli gayrimenkuller kredilerin tahsil edilememesi halinde bu malları mülkiyetlerine geçiriyorlar. Bankalara geçen gayrimenkuller hakkında değerleme çalışmaları yapıldıktan sonra bu mallar satışa çıkartılıyor.

KOBİ Kredilerinden Elde Edilen Gayrimenkuller Çoğunlukta

Alınan bilgilere göre bankaların bu yolla elde ettikleri gayrimenkullerin çoğunu konutlar oluştursa da arsa, arazi ve fabrika gibi gayrimenkullerin sayısı da hatırı sayılır derecede. Bankaların KOBİ kredileri ile ödenmeyen borçlardan dolayı bankalara geçen gayrimenkullerin çoğunlukta olduğu söyleniyor.

Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi tarafından banka gündemi olarak açıklanan verilere göre finans sektörünün toplam alacakları 72 milyar 200 milyon lira. Bu tutarın 67 milyar 100 milyon lirasını bankaların alacakları oluşturuyor. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.