Ana SayfaGündemCumhurbaşkanı: Banka Faizlerinin Üzerine Gideceğiz!

Cumhurbaşkanı: Banka Faizlerinin Üzerine Gideceğiz!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 3 günlük yurtdışı gezisinden dönerken uçakta bir toplantı düzenledi ve gazetecilerin sorularını cevapladı.

Bakanlar Kurulu ile Kamu Bankası Yöneticileri Görüşecek

Önce Rusya’nın Soçi kentine giderek Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile, daha sonra da Katar’a giderek Katar Emiri ile görüşen Erdoğan, dönüş yolunda uçakta gazetecilerle düzenlediği toplantıda Türkiye gündemi ile ilgili çeşitli konularda açıklamalar yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, banka faizleri konusuna da değindi. Faiz lobisinin ve banka faizlerinin üzerine gideceklerini söyleyen Erdoğan, önümüzdeki hafta Bakanlar Kurulu ile kamu bankalarının yöneticilerinin bir araya gelerek görüşeceklerini açıkladı.

Sebep Faiz Sonuç Enflasyondur                      

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamalarda faizlerin yüksek olması ile ilgili eleştirilerde bulundu. Faizlerin yüksek olmasının enflasyon oranları ile doğru orantılı olduğunu söyleyen Erdoğan, enflasyon oranı ve faiz oranı ilişkisinin bir sebep – sonuç ilişkisi olduğunu, sebebin banka faizi, sonucun da enflasyon olduğunu, bugüne kadar hep aynı şeyi söylediğini, banka faizleri yükseldikçe enflasyonun da yükseleceğini, kesinlikle düşmeyeceğini, ancak bunu yetkililere anlayamadığını, banka yöneticilerinin daha yüksek kar elde etmeye baktığını, faizleri yükselterek kendi karlarını düşündüklerini, ancak diğer yanda vatandaşların enflasyon ile mücadele ettiğini belirtti.

Faiz Lobisinin Üzerine Gideceğiz

Enflasyonun vatandaşı inim inim inlettiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhtemelen gelecek hafta Başbakan Binali Yıldırım ve ilgili bakanların bazı kamu bankalarının temsilcileri ile bir araya geleceklerini, bu konuyu masaya yatıracaklarını, faiz lobisinin ve banka faizlerinin üzerine gitmekte kararlı olduklarını, faiz lobisinin üzerine gidilmediği takdirde enflasyonun aşağı çekilemeyeceğini, Türkiye’de yapılacak olan yatırımların artmayacağını ve istihdam rakamlarında artış olamayacağını, bu işi mutlaka başarmaları gerektiğini söyledi. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.